100%NL Magazine weerstand klaarstomen herfst

Je weerstand klaarstomen voor de herfstmaanden? Zó doe je dat!

De herfst is in volle gang en langzaam vallen de blaadjes van de bomen. Niet alleen de natuur lijkt in duigen te vallen, ook onze weerstand. Zó houd jij je weerstand op pijl tijdens deze gure herfstmaanden.

Weerstand tijdens de herfstmaanden

Tijdens de herfst trekt de natuur zich terug, om zich voor te bereiden op de winter. Het is een seizoen van verandering. Voor velen van ons kan deze overgang ook een dip in onze energie en weerstand betekenen. De temperaturen dalen, de dagen worden korter en we worden vatbaarder voor verkoudheden en griepjes. Het is dus essentieel om tijdens deze maanden extra aandacht te besteden aan het versterken van onze weerstand.

Gelukkig zijn er talloze manieren om onszelf te bewapenen tegen de kwalen van het seizoen, en één van die methoden is de magie van de sauna.

Magie van de sauna

Echte sauna-liefhebbers weten natuurlijk al lang hoe fijn het kan zijn om een bezoek aan de sauna te brengen. Voor alle mensen die dit (nog) niet gedaan hebben: beeld je dit even in. Na een wandeling in die koele buitenlucht, ga je naar binnen om je handen te warmen aan een mok warme chocolademelk, bekroond met een royale toef slagroom. De sauna, met haar uitnodigende hitte, geeft je de kans om alle spanning van het dagelijks leven los te laten. En terwijl de avond valt, kun je je nestelen bij de knisperende openhaard, of wegzinken in een warm bad, de zorgen van de wereld weer even vergeten… Klinkt als muziek in de oren toch?

De sauna is niet alleen dé plek om helemaal tot rust te komen, het heeft daarnaast ook nog een heleboel gezondheidsvoordelen. Het zorgt namelijk niet alleen voor een positievere gemoedstoestand maar het geeft je weerstand ook een echte boost! Door de warmte van de sauna wordt je lichaam gestimuleerd om zichzelf op natuurlijke wijze te zuiveren, waardoor de afvalstoffen van binnenuit worden afgevoerd. Deze interne schoonmaakbeurt is niet alleen verfrissend, maar ook onmisbaar voor onze algehele gezondheid. Je zou kunnen zeggen dat er geen betere spa-behandeling is die zo diepgaand reinigt als de sauna.

Ontdek de allerscherpste sauna deals

Kan jij na het lezen van dit artikel het niet afwachten totdat je helemaal ligt te ontspannen in een sauna? Boek dan snel je bezoek, nu éxtra voordelig!

Voor meer informatie en de allerbeste deals neem je een kijkje op de website van sauna.nl.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met IWR