100%NL Magazine Het Vergeten Kind

Jessin (8) zorgt voor zijn zusjes maar wil zo graag dat er iemand voor hem is

Wat als je zelf nog maar 8 jaar oud bent maar je geen stabiele thuisbasis hebt en je helemaal alleen bent... Lees hier het hartverscheurende verhaal van Jessin.

Jessin

Jessin is 8 en woont met zijn drie jongere zusjes en ouders in een tweekamerappartement. Zijn ouders hebben het niet breed en moeten allebei hard werken om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarom zijn ze er niet vaak. Vooral zijn moeder kampt met veel stress en sluit zichzelf vaak op in haar slaapkamer. Eigenlijk kunnen ze de zorg voor hun kinderen er moeilijk bij hebben. Er is vaak niet genoeg eten in huis. Daarom zorgt Jessin voor zijn zusjes. Soms weet hij het echt niet meer. Hij zou graag willen dat er iemand voor hem is.

Schaamte

Jessin zit op voetbal. Hij kan best goed voetballen, maar het lukt hem niet om vriendjes te maken met de andere kinderen. Ze pesten hem, omdat zijn spullen oud en ongewassen zijn. Ze lachen hem uit en daar kan hij niet tegen. Dan wordt hij boos. Hij schaamt zich al genoeg dat hij met de bus komt en de rest dat niet hoeft. Hij voelt zich vaak ongewenst. Op de club, maar ook thuis.

Kinderen als Jessin hebben onze hulp nodig

Helaas is het verhaal van Jessin niet uniek. In Nederland groeien maar liefst 100.000 kinderen op in een onveilige of onleefbare situatie. Soms worden ze uit huis geplaatst, soms blijven ze thuis wonen. Maar altijd laten deze nare ervaringen diepe sporen na. Het Vergeten Kind strijdt ervoor dat ze de hulp en begeleiding krijgen die ze verdienen. En dat ze tijdens speciale kinderactiviteiten worden overladen met positieve aandacht.

Steun Het Vergeten Kind

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Het Vergeten Kind