100%NL Magazine Radio 100% NL Meezingen

Laat je stem horen: dít doet een potje keihard meezingen voor je gezondheid!

Het is een heerlijk gevoel wanneer je je favoriete nummer op de radio hoort en je ongegeneerd een potje keihard kunt meezingen. En wat het éxtra leuk maakt: het brengt je niet alleen veel plezier, maar het is ook goed voor je gezondheid!

Meezingen is goed voor je gezondheid

Uit verschillende onderzoeken is het naar voren gekomen: het meezingen van je favoriete kraker is goed voor je gezondheid! Het geeft je gezondheid een boost, zowel fysiek als mentaal.

Want wist je dat meezingen zorgt voor:

  • een beter humeur? Zingen activeert het vrijkomen van endorfines, de ‘feel good’-hormonen van het lichaam. Dit helpt stress en angst te verminderen.
  • een verbeterde longfunctie? Regelmatig zingen kan de capaciteit van je longen vergroten, waardoor je effectiever en dieper ademt.
  • een versterkt immuunsysteem? Onderzoek heeft aangetoond dat zingen het niveau van immunoglobuline A in het lichaam kan verhogen, wat helpt om het immuunsysteem te versterken.
  • een verbeterde articulatie en spraak? Zingen vereist duidelijke en precieze uitspraak, wat kan helpen bij het verbeteren van articulatie en spraakvaardigheden.
  • een betere nachtrust? Door verbeterde ademhaling en stressvermindering kunnen sommige mensen merken dat ze beter slapen nadat ze hebben gezongen.
  • een boost van je zelfvertrouwen? Het beheersen van een lied en het zelfverzekerd zingen, of het nu alleen is of voor een publiek, kan het zelfvertrouwen een flinke boost geven.

Klinkt als muziek in de oren toch? 😉 De 100% NL Meezing top 1000 komt dus als geroepen!

100% NL Meezing top 1000

Op 11 september start de 100% NL Meezing Top 1000! Twee weken lang tel je samen af naar de nummer #1 van de gezelligste meezingers. De lijst is samengesteld door de luisteraars van 100% NL en daar horen natuurlijk nummers als Jordy Bernal met Que Si, Que no, Linda Roos en Jessica met Ademnood, Marco Borsato met de meeste dromen zijn bedrog en Marco Schuitmaker met Engelbewaarder zeker in! Het wordt gegarandeerd een feestje bij 100% NL! De 100% NL Meezing top 1000 hoor je iedere werkdag tussen 09.00 – 17.00 uur.

Maar dat is niet alles! Iedere ochtend tussen 8:00-9:00 uur komt er een artiest langs die nu een knaller van een meezinger hebben of hebben gehad. Deze artiesten zullen de ochtendshow mee presenteren én zullen worden uitgedaagd voor ‘Finish the Lyrics’. Tijdens deze challenge is het aan de artiest om de meezinger live in de studio mee te zingen. Zal het ze lukken? 😉

Heb jij je keel al gesmeerd en ben je klaar om uit volle borst mee te zingen? Luister dan nu naar radio 100% NL!