100%NL Magazine Kluswijs
Delen

Klussen tijdens de zomer: híér moet je op letten!

De zomer is de ideale tijd voor leuke doe-het-zelf projecten! Het mooie weer en de langere dagen bieden volop gelegenheid om klusjes in en om het huis aan te pakken. Of je nu een ervaren klusser bent of net begint, KlusWijs - de jongste bouwmarkt van Nederland, biedt enkele inspirerende ideeën en praktische tips om deze zomer aan de slag te gaan!

Fris je buitenruimte op!

Een van de populairste zomerse klusprojecten is het opknappen van de tuin, het terras of het balkon. Overweeg de volgende ideeën:

  • Schilder je tuinmeubels. Geef je oude meubels een frisse uitstraling met een nieuwe verflaag. Kies voor een weerbestendige verf voor een langdurig resultaat.
  • Aanleggen van een moestuin! Niets is bevredigender dan het oogsten van je eigen groenten en kruiden. Maak een eenvoudige verhoogde bak of gebruik plantenpotten.
  • Buitenverlichting installeren: Verlicht je tuin of terras met sfeervolle lampjes of solar-lampen. Dit zorgt voor een gezellige sfeer tijdens zwoele zomeravonden.

Binnen klussen bij hete dagen

Op de heetste zomerdagen kan het prettiger zijn om binnen te klussen. Enkele ideeën die je huis een opfrisbeurt geven:

  • Decoratie op de muur. Geef je interieur een nieuwe look door een accentmuur te schilderen of behang aan te brengen. Durf te experimenteren met kleur en patronen.
  • Renoveer je keuken. Je hoeft niet meteen een complete keukenverbouwing te doen. Het vervangen van kastknoppen, of een likje verf kan al een groot verschil maken.
  • Organiseren maar! Gebruik de extra tijd om je kasten en opslagruimtes te reorganiseren. Investeer in opbergoplossingen zoals manden, rekken en labels.

Onderhoud en reparaties

De zomer is ook een goed moment om onderhoud te plegen en reparaties uit te voeren, zodat je huis in topconditie blijft!

  • Daken en goten. Verwijder bladeren en vuil uit je dakgoten en inspecteer je dak op beschadigingen. Dit voorkomt lekkages en waterschade.
  • Schilderwerk: Houtwerk zoals kozijnen, deuren en schuttingen kunnen een nieuwe verflaag gebruiken om ze te beschermen tegen zon en regen
  • Airconditioning en ventilatoren: zorg ervoor dat je koelsystemen goed werken. Reinig ventilatoren en vervang indien nodig de filters van de airconditioning.

Of je nu je buitenruimtes wilt opfrissen, je interieur wilt vernieuwen of onderhoud wilt uitvoeren, de zomermaanden zijn hiervoor de ideale tijd! Met de juiste voorbereiding,  en een dosis creativiteit, maak je van je huis een thuis!

Ga voor meer informatie naar KlusWijs.nl.

100%NL Magazine Kluswijs

Dit artikel is geschreven in samenwerking met KlusWijs

Delen