100%NL Magazine Relatie

Koppels die heel gelukkig zijn samen, worden sneller dik!

Ben jij heel gelukkig met je partner en hebben jullie bijna nooit ruzie? Dan is dat natuurlijk geweldig voor jullie relatie, maar minder goed voor je figuur! Het blijkt namelijk dat mensen die gelukkig zijn samen sneller dik worden dan koppels die dat niet zijn!

‘Hoe zit dat nu?’, vraag je je waarschijnlijk af. De American Psychological Association onderzocht gedurende 4 jaar 169 pasgetrouwde stellen. Er werd hierbij gelet op gewicht, lengte, de tevredenheid van het huwelijk en hoeveel stress de stellen ondervonden. Twee theorieen werden onderzocht. Theorie 1: je komt geen kilo aan, want je hebt geen last van vreetbuien door stress en verdriet. Theorie 2: je komt juist aan, omdat je op niemand meer indruk hoeft te maken. Je hebt ten slotte al je grote liefde gevonden.

En theorie 2 kwam als grote winnaar uit de bus! De kilo’s vliegen er dus aan als je een gelukkige relatie hebt. Die vele restaurantbezoekjes, zakken chips tijdens het filmkijken en tripjes naar de ijskraam zijn dus niet zo goed voor je figuur…

Bron: Fem-Fem | Beeld: iStock