100%NL Magazine Cruyff

BIZAR: Dit gebeurt er met je lichaam als je 30 minuten hardloopt!

We weten allemaal dat bewegen goed is voor je gezondheid. Maar wist je ook al dat als je 30 minuten aan het hardlopen bent, er dít met je lichaam gebeurt?

30 minuten hardlopen

Om gezond en fit te worden en te blijven is beweging essentieel. En als je dan toch bezig bent om fit te worden kun je het beste kiezen voor hardlopen. Want hardlopen is een van de beste en gezondste dingen die je kunt doen.

Aan hardlopen zitten zóveel voordelen, dat wij zeker weten dat je na het lezen van dit artikel je hardloopschoenen uit de kast wilt trekken. 😉 Wij zetten ze even voor je op een rijtje!

Als je 30 minuten per dag hardloopt:
– neemt de kans op een hartaanval of beroerte aanzienlijk af
– krijg je een beter humeur
– verbetert het je slaap
– verkleint de kans op een depressie
– zorgt dat voor een goede calorie verbranding

Kom in beweging én steun het goede doel!

Op 2 april 2023 wordt de Cruyff Legacy 14K georganiseerd. Dit houdt in dat je wordt uitgedaagd om 5 of 14 kilometer door Amsterdam te rennen of 14 kilometer te wandelen, om zo geld op te halen voor de Johan Cruyff Foundation. De Cruyff Foundation laat hiermee kinderen en jongeren sporten, voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Denk aan kinderen uit achterstandswijken of met een fysieke beperking. . Iedereen verdient het om plezier te hebben en zich te ontwikkelen doormiddel van een sport. Johan Cruijff zei zelf ooit: ‘Als je iets voor een ander kan doen, dan moet je dat doen’. En zo is het. Je loopt of rent dit rondje dus niet alleen voor jezelf, maar je helpt hiermee heel veel anderen. Je begint en eindigt de run in de Johan Cruijff ArenA en komt tussen het rennen of wandelen door speciale plekken, gerelateerd aan Johan Cruijff tegen. Zo zijn al die kilometers zo voorbij. Heeft jouw kind ook zin in een uitdaging als deze? Geen probleem, want er wordt die dag ook een Cruyff Legacy Kids Run (750/21500/2250M) georganiseerd met hetzelfde doel. 

Geef je op!

Wil jij zelf in beweging komen én daarmee veel jongeren helpen? Geef je dan snel op om mee te rennen of wandelen, want wanneer je voor 14 december je ticket koopt, ontvang je nog €5,- Early Bird korting ook. Je kunt jezelf opgeven als particulier, maar je kunt er ook voor kiezen om deze uitdaging samen met je bedrijf aan te gaan. Zie het als een nieuwe, sportieve doelstelling waarmee je elkaar kunt motiveren.

Wil jij je inschrijven voor de Cruyff Legacy 14K ? Dat kan op deze website.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Cruyff Foundation