100%NL Magazine Vies

VIES: Dit lichaamsdeel vergeten we massaal schoon te maken

We denken dat we na een flinke douchebeurt helemaal schoon zijn, maar niets blijkt minder waar. We vergeten massaal om één lichaamsdeel schoon te maken, blijkt uit onderzoek.

Vergeten lichaamsdeel

Badkamerkastjes puilen vaak uit door de vele verzorgingsproducten die we gebruiken. We soppen ons lichaam met een geurende zeep, we wassen onze haren met een reinigende shampoo en we verzorgen het vervolgens met een conditioner.  Er is echter één plek die we bijna allemaal niet vaak genoeg schoonmaken: onze navel.

Bacteriën in je navel

Dr. Travis Stork vertelt dat er meer dan 60 verschillende soorten bacteriën in je navel zitten. En dan heeft hij het nog niet eens over alle andere dingen die er in je navel zitten: zweet, zeep, random viezigheid en body lotion, om maar eens wat te noemen. Zit er te veel viezigheid en (zeep)restjes in je navel, dan kan dit gaan ontsteken en dat wil je ECHT niet. Heb je wel eens van een navelsteen gehoord? Google maar eens – word je niet blij van.

Schoonmaken van je navel

Eigenlijk zou je elke dag je navel eventjes schoon moeten maken. Volgens dermatoloog Jessica J. Krant is het het beste om hem schoon te maken met water en een klein beetje zeep. Kies wel voor een milde zeep of een zeep zonder alcohol. Het is ook belangrijk dat je je navel daarna goed uitspoelt, zodat er geen zeepresten achter blijven. Als je toch iets met alcohol gebruikt, smeer je navel daarna dan in met een hydraterende crème. Dat zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt.

Bron: Cosmopolitan