100%NL Magazine Het Vergeten Kind
Delen

Marieke heeft nog nooit een liefdevolle kerst meegemaakt

In Nederland leven 100.000 kinderen in onveilige of zelfs onleefbare thuissituaties. Ze worden verwaarloosd. Mishandeld. Uit huis geplaatst. Ze krijgen niet de liefde die ze nodig hebben om op te groeien tot evenwichtige volwassenen. Het zijn de vergeten kinderen van Nederland. Voor hen is kerst niet iets om naar uit te kijken. Het haalt alleen maar pijnlijke herinneringen in ze naar boven.

Het Vergeten Kind komt voor deze kinderen op door te strijden voor betere jeugdzorg en ze positieve ervaringen te geven

Marieke zag altijd op tegen de feestdagen

Marieke was pas zeven toen ze uit huis werd geplaatst. Het was thuis niet meer veilig voor haar. Fijne herinneringen aan kerst heeft ze dan ook niet. Alleen maar spanningen, die juist in december extra opliepen. Altijd ruzies. Nooit een feestmaal. Nooit cadeautjes.

Ben jij er voor ze?

Bij het zien van kerstreclames krijgt Marieke nog steeds het gevoel er niet bij te horen.

Juist voor kinderen als Marieke is het zo belangrijk om even onbezorgd kind te kunnen zijn en zich niet anders te voelen dan anderen, te omringen door leeftijdsgenootjes die hetzelfde meemaken. Een onbezorgd dagje weg naar een pretpark of museum, een weekend weg of een kerstbox boordevol spellen, knutsel- en bakspullen. Deze positieve momenten dragen bij aan hun welzijn en veerkracht.

Doneer een Onvergetelijke Kerst(box)

Geef vergeten kinderen zoals Marieke dit jaar een kerst waar ze op een fijne manier aan kunnen terugdenken. Dat verdienen ze!

Deze kerstvakantie wil Het Vergeten Kind minstens 5.500 vergeten kinderen een onvergetelijke kerst bezorgen.

Doe mee en doneer een Onvergetelijke Kerst(box).

100%NL Magazine Het Vergeten Kind

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Het Vergeten Kind

Delen