100%NL Magazine Stichting ALS

Nieuw ALS-medicijn goedgekeurd dankzij Ice Bucket Challenge

Ontzettend goed nieuws: een nieuw ALS-medicijn is onlangs goedgekeurd!

Stichting ALS

De ziekte ALS is een van de meest ernstige aandoeningen van het zenuwstelsel, op dit moment overleeft geen enkele patiënt de diagnose. De gemiddelde levensverwachting na de eerste symptomen is 3 tot 5 jaar. Daarom is het heel belangrijk voor Stichting ALS Nederland om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar deze dodelijke ziekte.

Nieuw medicijn goedgekeurd

De U.S. Food en Drug Administration in de Verenigde Staten heeft het nieuwe medicijn in de strijd tegen ALS goedgekeurd. Het gaat om een medicijn dat de ziekte vertraagt. De ALS Association laat weten: ‘Dit medicijn heeft de strijd tegen ALS drastisch versneld.’ En dat is goed nieuws voor alle patiënten met ALS.

In 2014 begon de gigantische hype van de Ice Bucket Challenge. De opdracht was simpel: vul een bak met ijswater en gooi die over je hoofd. Dit alles om aandacht te vragen voor ALS. In Nederland deden ruim 100.000 mensen mee en zo werd er alleen al in Nederland 2 miljoen euro opgehaald.

80 procent van dit bedrag is geïnvesteerd in onderzoek naar deze verschrikkelijke ziekte. De goedkeuring van het nieuwe medicijn is een fantastische stap in de goede richting tegen de bestrijding van ALS.