VIDEO: Deze bijzondere reis legt jouw bestelde pakketje af!

VIDEO: Deze bijzondere reis legt jouw bestelde pakketje af!

Met één simpele druk op de knop plaats je een bestelling bij een webshop. Maar, hoe gaat het daarna in zijn werk? Wij laten je zien welke bijzondere reis jouw bestelde pakketje af legt!

Welke reis legt jouw pakketje af?

We leven in een supersnelle tijd waar alles draait om het gemak. Morgen een lekkere warme wintermuts op je hoofd? Geen probleem! Bij de meeste webshops is het voor 18:00 uur besteld, morgen in huis. Maar heb je je wel eens afgevraagd welke weg jouw pakketje aflegt?

Voordat je bestelling daadwerkelijk bij jou op de stoep staat zijn er heel veel stappen die doorlopen moeten worden. Goed overzicht en een perfecte planning zijn hierbij essentieel. Monta, de partner van meer dan 1500 webshops, laat je in onderstaande animatie video zien hoe je bestelde pakketje uiteindelijk bij jou terecht komt!

Monta

Het aantal webwinkels is sinds 2020 met meer dan de helft gestegen. Heb je een webshop, of zou je er één willen beginnen? Er komt meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt!

Het verwerken en verzenden van bestellingen is een tijdrovende klus. Daarnaast is het slim om op meerdere online plekken zichtbaar te zijn (en dus niet alleen op je eigen website). En dan heb je uiteraard ook nog te voldoen aan de eisen van de consument; die wil de keuze hebben tussen vervoerders, afhaallocaties, tijdvakleveringen. Hoe regel je dit en hoe hou je het overzichtelijk?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de logistiek en bijbehorende processen zelf te regelen. Een andere optie is om dit uit te besteden, zodat je tijd over hebt voor de ontwikkeling van je business, de sales, marketing en het uitbreiden van je netwerk.

De vraag naar een partij die de logistieke rompslomp overneemt is gigantisch. Monta speelt hierop in met 16 warehouses in Nederland, waar jouw voorraad kan worden ingeboekt. Jouw webshopsysteem en andere platformen waar jij op verkoopt worden aan de software van Monta gekoppeld. Wanneer er vervolgens een online bestelling binnenkomt via één van deze ‘marktplaatsen’, wordt de order direct verwerkt, verpakt en verzonden met één van de vele vervoerders. Als webshophouder kun je jouw klanten de keuze laten welke vervoerder, afhaallocatie en tijdvak gekozen worden. Hier kun je zelfs Same Day Delivery aanbieden. Natuurlijk hou je zelf inzicht in de status van je voorraad, orders en retouren. Daarnaast geeft Monta advies om slim voorraad in te kopen en op je opslag te besparen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Monta