100%NL Magazine Vakantie pier

Dit prachtige stadje betaalt je tot € 2000 om er te komen wonen!

Toen wij dit hoorden, geloofden we het eerst ook niet, maar de burgermeester van het Italiaanse stadje Candela in Puglia betaalt je echt een smak geld als je er gaat wonen.

De geldsom die je ontvangt hangt af van je gezinssituatie. Wanneer je er gaat wonen als gezin van vier of vijf personen krijg je een vergoeding van € 2.000! Wanneer je met z’n drietjes bent ontvang je een bedrag tussen de € 1500 en € 1800. Met z’n tweeën ontvang je € 1200 en in je eentje krijg je een bedrag van € 800!

Maar waarom dan?

Verhuizen naar een prachtige stad (check die Instagramposts hieronder maar) waar het ook nog bijna altijd mooi weer is én daar ook nog eens voor betaalt krijgen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, dus waarom zou de burgemeester dat dan doen? Eigenlijk is de reden heel simpel: de burgemeester wil het aantal inwoners laten stijgen. Vroeger woonden er namelijk zo’n 8000 mensen in het stadje en bruiste de stad van leven. Tegenwoordig wonen er nog maar 2000 mensen; dus het is tijd voor nieuwe inwoners!

Zie jij het Italiaanse leven al voor je?