100%NL Magazine SOS Kinderdorpen
Delen

OPROEP: Stamp mee voor vrede en maak een verschil voor kinderen

Wereldwijd groeien miljoenen kinderen op in conflictgebieden, en hun rechten worden dagelijks geschonden. Op 20 november, de 35ste verjaardag van het Kinderrechtenverdrag, roept SOS Kinderdorpen kinderen in meer dan 40 landen op om zich uit te spreken tegen het lijden van hun leeftijdsgenoten in oorlogsgebieden. Met de actie ‘Stampen voor Vrede’ vraagt SOS Kinderdorpen aandacht voor de rechten van alle kinderen, ongeacht waar ze wonen.

Waarom stampen voor vrede?

De beelden van geweld en oorlog raken ook kinderen hier in Nederland. Via social media, vrienden en televisie komen zij in aanraking met beelden die hen confronteren met de harde realiteit van oorlog. Deze beelden kunnen heftige emoties oproepen, zoals angst, verdriet en boosheid. Stampen voor Vrede biedt kinderen de kans om zich uit te spreken en solidariteit te tonen met kinderen wereldwijd die opgroeien in conflictgebieden. SOS Kinderdorpen hoopt hiermee wereldwijd overheden wakker te schudden en hen te herinneren aan hun verantwoordelijkheid om kinderrechten te waarborgen.

Hoe werkt stampen voor vrede?

Op woensdag 20 november om 12 uur ’s middags nodigt SOS Kinderdorpen alle kinderen in Nederland uit om mee te doen aan een stampactie. Verzamel met je klas of hele school buiten en stamp 5 minuten lang op een energiek liedje zoals Pump up the Jam, of verzin zelf een ritme dat past. Het geluid van duizenden stampende voeten maakt indruk en is een krachtig signaal dat kinderen overal ter wereld verdienen om veilig en zorgeloos op te groeien.

Doe mee en laat je stem horen

Wil je meedoen? Meld je school aan via [email protected] en ontvang meer informatie. Samen kunnen we een verschil maken en opkomen voor de rechten van kinderen wereldwijd. Deel de beelden van jullie stampactie op social media en laat met #StampenVoorVrede zien dat ook jij strijdt voor een betere toekomst voor kinderen in oorlogsgebieden.

Ga voor meer informatie naar de website van SOS Kinderdorpen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met SOS Kinderdorpen

Delen