100%NL Magazine ProVoet

Toe aan een carrièreswitch? Met dít vak kan echt iedereen uit de voeten!

Geen vak is zo veelzijdig en biedt zoveel mogelijkheden als medisch pedicure. Een combinatie van medische zorg met uiterlijke verzorging. Zelfstandig werken én sociaal contact. Kelly (21) is medisch pedicure én schoonheidsspecialiste: ‘Een cliënt pijnvrij de deur uit zien gaan, geeft mij zo’n goed gevoel!’

Kelly

“De combinatie van uiterlijke verzorging en medische zorg maakt dat ik het werk uitdagend blijf vinden. Je kan iemand met een mooi en fijn gevoel de deur uit laten gaan, maar ook van pijnklachten afhelpen. Ik word daar gelukkig van. Daarnaast haal ik veel energie uit het contact met mensen. Veel mensen willen hun verhaal kwijt, je wordt in vertrouwen genomen. Ik heb naast mijn rol als schoonheidsspecialiste en pedicure ook een rol als vertrouwenspersoon. Dat is het mooie aan dit werk.”

Plan van aanpak

“Ik begin altijd met een kennismakingsgesprek. Vervolgens neem ik een anamnese af. Tijdens dit gesprek stel ik allerlei vragen die belangrijk kunnen zijn voor het stellen van een diagnose of kiezen van een behandeling. Zijn er op dit moment voetproblemen en zo ja, welke? Loopt de cliënt bij een podotherapeut of een andere medisch specialist? Zo vraag ik alle belangrijke factoren uit. Vervolgens maak ik een behandelplan.”

100%NL Magazine ProVoet

Pure verwennerij

“Een basispedicurebehandeling duurt 45 minuten. Je krijgt een lekker voetbad, daarna scrub ik de voeten, vijl ik het eelt weg, knip en verzorg de nagels. Ik verzorg de voeten met een lekkere voetcrème en ondertussen kletsen we gezellig bij. Sommige klachten vragen om een specifieke behandeling. Een cliënt pijnvrij de deur uit zien gaan, geeft mij zo’n goed gevoel! En natuurlijk geef ik ook advies mee voor de verzorging thuis.”

Iedere dag is anders

“Soms werk ik in de avond. Veel mensen werken tijdens kantooruren en kunnen alleen in de avond langskomen. Dit verschilt per dag. Dat is ook het leuke aan mijn werk, iedere dag is anders!”

Toe aan een carrièreswitch?

Ook op zoek naar een nieuwe uitdaging? Na het volgen van een ProVoet Erkende opleiding heb je gegarandeerd een baan voor het leven en combineer je moeiteloos werk en moederschap. Ben je geïnteresseerd in het pedicure vak, ga naar www.pedicureworden.nl.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met ProVoet