100%NL Magazine AllSafe herfsttips tuin
Delen

Bereid je tuin voor: dít zijn de beste herfsttips!

Ben je ook zo aan het genieten van het nazomerweer? Een lange wandeling in het zonnetje of gezellig met vrienden of familie op het terras zitten, daar zeg je toch geen nee tegen met dit heerlijke weer? We willen je goede humeur niet verpesten, maar de nazomer markeert ook de overgang naar de herfst. Voor de tuin is het wel zo verstandig om op tijd te bedenken wat je allemaal nog moet doen voordat het zover is. Met dit stappenplan maak je je tuin makkelijk klaar voor de herfst.

Stap 1: Onderhoud in de tuin

Voordat de temperaturen echt flink beginnen te dalen, is het slim om de hele tuin een goede knipbeurt te geven. Zo weet je zeker dat de planten er weer even tegenaan kunnen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Coniferen of andere groenblijvende hagen. Zorg dat je de haag terugsnoeit in een puntvorm. De onderkant is dan breder dan de bovenkant.
  • Bloeiende planten. Verwijder meteen de uitgebloeide delen van de plant zodat alles volgend jaar terug groeit. Als je dit te laat doet, groeien er geen bloemen meer terug.
  • Een scherpe snoeischaar en de juiste timing. Zorg dat je geen snoeischade aanbrengt met een botte schaar. Let er daarnaast op dat je niet na oktober gaat snoeien. Hoe kouder het wordt, hoe moeilijker het is voor de planten om te herstellen.

100%NL Magazine AllSafe herfsttips tuin

Stap 2: Koukleumen naar binnen

Niet alle planten komen even goed de herfst en de winter door. Bij planten die niet goed tegen de kou kunnen, is het goed om ze in de herfst naar binnen te halen. Verliest jouw plant in de winter zijn blad? Dan kun je de plant binnen op een donker plekje zetten. Als jouw plant in de winter groen blijft, dient deze binnen genoeg zon te krijgen.

Stap 3: Meubels verplaatsen

Als je je tuinmeubels in topconditie wilt houden, kun je ze het beste naar binnen halen. Wist je namelijk dat ze 30% langer mee gaan als ze binnen worden geplaatst? Zo bespaar je een hoop geld doordat je nog geen nieuwe set hoeft te kopen. Maak ze eerst even goed schoon en sla ze dan op in je schuur, op zolder of in een opslagruimte bij ALLSAFE.

ALLSAFE Mini Opslag

Bij ALLSAFE Mini Opslag huur je al je eigen ruimte vanaf 1m3. Handig, voor als je tijdelijk (al mogelijk vanaf 1 week) je spullen wilt opbergen, of juist voor een langere tijd. Kijk op www.allsafe.nl/ruimerleven voor onze speciale actie: tot 50% korting op je opslagruimte + gratis verhuisbus!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met AllSafe

Delen