100%NL Magazine Danerolles

Wens ernstig zieke Willemijn (13) gaat in vervulling: racen als Max Verstappen

Net als bij Danerolles, draait het bij Make-A-Wish om ouders en kinderen samen te brengen en even te ontsnappen aan die dagelijkse realiteit door hen fijne momentjes met elkaar te bezorgen, iets wat met een ernstig ziek kind niet altijd zo vanzelfsprekend is. Met de steun van Danerolles vervulden Make-A-Wish de ernstig zieke maar altijd vrolijke Willemijn van 13 jaar haar allerliefste wens. Haar liefste wens ging in vervulling: racen net als Max Verstappen!

Willemijn (13)

Als die gezellige babbelaar Willemijn van 13 dagdroomde, zag ze zichzelf in de meest blitse auto’s door het leven scheuren. Net als haar grote idool Max Verstappen. En als ze mocht kiezen? Ze zou iedere dag in een Ferrari Enzo stappen.

Maar voor Wilemijn was dat niet zo gemakkelijk. Oogtumor. Het zette haar leven volledig op de kop en epilepsie maakte het nog minder fijn. Iedere dag: medicatie. Ineens was ze ziek, het middelpunt van zorg. Willemijn kon er soms best in zichzelf gekeerd van raken. Hoog tijd dat er wat opwinding kwam in haar leven. Tijd voor de Wish Journey van Make-A-Wish: verheugen, beleven, nagenieten.

Net als Max Verstappen

In augustus ontving Willemijn een verjaardagskaart van haar wensvervuller en werd het cool. Ze mocht een supersnelle auto ontwerpen en die met textielverf op een t-shirt schilderen. Een dikke maand later stond een grote witte limousine klaar met groot daarop haar naam, de eerste waanzinnige auto in een lange rij die op haar stond te wachten. Willemijn stoof in een rode Ferrari naar de Max Verstappen shop in Swalmen om iets moois uit te kiezen: een lekker warm vest. De echte kick beleefde ze in Zandvoort; op het circuit waar idool Max al twee jaar de koning is, snelde nu de Ferrari met Willemijn aan boord. De medaille die ze als beloning kreeg, zal ze een leven lang koesteren.

Een herinnering voor het leven

Op naar Utrecht in een heuse Lamborghini. Daar kreeg ze bij F1 Racing Centre uitleg hoe je in een simulator kunt racen. En hup, in een prachtige Bentley naar Brabant waar een glinsterende Porsche haar opwachtte voor de laatste etappe, die naar lievelingsrestaurant. Was er ooit iemand geweest die op één dag in zoveel gave auto’s reed?

Danerolles

Dankzij de steun van Danerolles is in samenwerking met Make-A-Wish Nederland de allerliefste wens van Willemijn in vervulling gegaan. Voor een kind dat op jonge leeftijd zo ernstig ziek raakt zijn fijne momentjes ontzettend dierbaar. Zeker wanneer dit niet zo vanzelfsprekend is.

Daarom slaan Danerolles en Make-A-Wish Nederland de handen ineen om de liefste wensen van ernstig zieke kinderen in vervulling te laten gaan.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Danerolles