100%NL Magazine Veneta raamdecoratie
Delen

Zó geef jij je woning een luxe en chique uitstraling!

Raamdecoratie wordt vaak gezien als afronding van de inrichting. Pas als alle meubels staan, kun je zien welke sfeer je zoekt. Raamdecoratie geven je woning flair en zorgt echt voor de finishing touch. Welke materialen kies je? Worden het shutters, rolgordijnen of inbetweens of toch ‘gewone’ gordijnen? Het huis van Ruth en Leroy wordt casco opgeleverd. En omdat er al zoveel keuzes gemaakt moeten worden, laten zij zich voor de raamkleding adviseren door Veneta. Kijk je met mee met het proces?

Leroy: “Het is een nieuwbouw woning, dus nergens hangen rails of andere ophangsystemen. We zijn volledig vrij in onze keuzes. Dat is enerzijds heel fijn, maar anderzijds zijn er al zoveel keuzes te maken, dat het moeilijk kiezen is.”
Ruth: “Wij zijn begonnen met rondkijken in winkels, maar al vrij snel kwamen we terecht op de website van Veneta. Hier kun je je heel goed oriënteren in de verschillende opties. Van houtlook jaloezieën en plisségordijnen tot rolgordijnen en shutters. Maar de materialen moet je uiteindelijk toch in het echt zien!”
Leroy: “Wij hebben eerst de gratis kleurstalen opgevraagd en daar zat genoeg tussen. Omdat we nog wat vragen hadden, hebben we niet online besteld, maar een afspraak gemaakt voor een gratis advies aan huis. Twee weken later stond de adviseur – Alco – op de stoep.”

100%NL Magazine Veneta

Advies op maat

Ruth: “Het eerste wat we bespreken is welk type de voorkeur heeft. Wij vinden ‘gewone’ gordijnen het mooist. Daarnaast is het fijn dat dit bijdraagt aan een goede akoestiek. Gordijnen dempen de reflectie van geluid.”
Leroy: “Alco heeft verschillende boekwerken met kleurstalen en we beginnen boven. In de eerste slaapkamer lopen we direct tegen een van de redenen aan waarom wij hebben gekozen voor advies op maat. Die slaapkamer heeft een schuine wand, met daarin een lang kozijn met ramen. We hebben al meerdere keren bekeken, hoe wij hier iets kunnen ophangen. Maar we kwamen nooit tot de juiste oplossing.”
Ruth: “Alco liet zien, hoe het eruit zou zien door rails op verschillende plekken te hangen. Wij laten nu de gordijnen vóór het kozijn plaatsen en tot op de grond komen.”
Leroy: “Er zijn boeken vol met kleurstalen. Alco kan door zijn ervaring en door in jouw huis rond te kijken, zien wat je smaak is en daarop de selectie aan stoffen, kleuren en transparantie aanpassen.”

100%NL Magazine Veneta

Gordijn in de hoofdrol

Ruth: “Op de begane grond hebben wij voor verschillende gordijnen gekozen. Bij alle ramen komen inbetweens. Zo kun je overdag goed naar buiten kijken en heb je weinig inkijk. Aan de voorkant hebben we ook overgordijnen, omdat dit de akoestiek ten goede komt. En je kunt de gordijnen dichttrekken voor een fijne filmavond. Nadat we onze keuze hebben gemaakt, hebben we via de website de stalen opgevraagd. In overleg met Alco hebben we ook stalen opgevraagd van stoffen die daarop leken, maar die goedkoper waren. Voor de begane grond zijn we bij onze keuzes gebleven, maar boven hebben we de voordeligere optie gekozen.”

100%NL Magazine Veneta

Meer dan tevreden

Leroy: “In de tussentijd heb ik ook nog gekeken naar andere aanbieders. Maar dat lukte niet voor een lagere prijs. Zelfs niet bij de goedkopere doe-het-zelf en meubelzaken. Veneta matcht de prijzen aan die van de concurrentie, dus je bent gegarandeerd van een goede prijs en soms tot wel 40% goedkoper. De kwaliteit is goed, zij kunnen de montage doen én er is een 100% tevredenheidsgarantie! Mocht je dus toch niet helemaal tevreden zijn over de kleur, dan zorgen zij voor een oplossing. Voor ons niet nodig: wij zijn meer dan tevreden!”

100%NL Magazine Veneta raamdecoratie

Veneta

Sinds 2012 biedt Veneta raamdecoratie op maat. Van gordijnen tot jaloezieën en shutters, er is voor elk raam een oplossing.

Wil jij ook graag gratis en vrijblijvend advies aan huis? Ga dan voor meer informatie naar Veneta.com.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Veneta

Delen