100%NL Magazine vrouw baby
Delen

Zing meer voor je kind! Slaapliedjes zijn namelijk heel belangrijk

Steeds minder mensen zingen slaapliedjes voor hun kinderen, terwijl het juist zo goed is voor je kind! Komt het door gebrek aan tijd of gebrek aan geduld? Volgens onderzoek lijken de liederen uit de mode te gaan bij een jongere generatie nieuwe ouders!

Meer dan een derde van ouders met kinderen onder de vijf jaar zingen slaapliedjes voor hun kinderen bij het slapen gaan, en de meeste van deze ouders zijn ouder dan 45. Dat betekent dat jonge ouders steeds minder liedjes zingen voor hun kinderen.

Extra minuten

Volgens onderzoek van de Universiteit van Montreal is een slaapliedje juist goed voor je kind. Het houdt je baby twee keer langer kalm als dat je tegen ze zou praten. Ook is het, net als het voorlezen van een verhaaltje, belangrijk voor de groei van een kinds taal, begrip en emotionele gezondheid.

Welk kind wil nou niet die extra minuten lekker toegezongen worden door zijn mama of papa? Laat de liederen dus niet links liggen en neem meer tijd om ze zachtjes in slaap te sussen. Dat vinden ze fijner dan je denkt.

En als een liedje je baby niet kalm krijgt, probeer dan dit trucje uit!

Bron: Purewow | Beeld: iStock

Delen