100%NL Magazine Dierenbescherming Jordi
Delen

Zonder hulp had zwerfkat Jordi dood kunnen gaan

In Nederland leeft een groot aantal zwerfkatten. Hoewel precieze cijfers ontbreken gaat het om een aantal tussen de 135.000 en 1.200.000.

Arme Jordi had dringend hulp nodig

Zwerfkat Jordi was er één van en zat trillend in een boom toen een passant hem ontdekte. Hij had flink ontstoken ogen, een navelbreuk en kon moeizaam plassen: alleen in hele kleine beetjes die hem zichtbaar veel pijn deden. De dierenarts heeft zijn navelbreuk hersteld, met behulp van medicatie is de oogontsteking verholpen en zijn ook zijn blaasproblemen verdwenen. Zonder hulp hadden die kunnen leiden tot zijn dood. Dankzij de goede zorg van de dierverzorgers is Jordi hersteld en ontpopt hij zich als een vrolijk en lief mannetje.

100%NL Magazine Dierenbescherming Jordi

Voor zwerfkatten als Jordi is elke dag een kwelling

Katten die zwerven op straat  zijn regelmatig het slachtoffer van verkeersongevallen, moeten zoeken naar voedsel en krijgen geen medische zorg als ze ziek of gewond zijn. De Dierenbescherming trekt zich het lot van deze katten aan en vangt bijna 7000 zwerfkatten per jaar op. Dat kost veel tijd en geld. Alleen al de dagelijkse verzorging kost 16 euro per dag. De vaak forse medische kosten zijn dan niet eens meegerekend.

Benieuwd hoe jij kan helpen? Ga naar dierenbescherming.nl/helpzwerfkatten.

100%NL Magazine Dierenbescherming Jordi

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Dierenbescherming

Delen