Zo is je huis binnen een mum van tijd brandschoon na de feestdagen!

Zo is je huis binnen een mum van tijd brandschoon na de feestdagen!

De feestdagen zijn nu dan toch echt voorbij en we beginnen het nieuwe jaar met een hoop goede voornemens. Maar éérst is het tijd voor een grote schoonmaak van het huis! De kerstboom kunnen we namelijk niet eeuwig laten staan. Wij hebben een paar tips waarmee je huis zo weer opgeruimd en netjes is!

Kaarsvet

Hoewel kaarsen sfeer brengen in huis, kunnen ze ook enorm veel vlekken achterlaten! Denk maar eens aan kaarsenvet op je vloer, tafel of misschien zelfs op je kleding. Als het op de vloer zit, krijg je dit er gemakkelijk af met een keramische schraper. Zit het op je kleding? Dan föhn je dit er gewoon makkelijk weer af! Pak een stuk keukenpapier en leg het op de plek waar het kaarsenvet zit. Zet de föhn erop en verplaats de vlek van je kleding naar het velletje keukenpapier. Handig!

Naalden overal

Heb je een echte kerstboom? Dan is een huis vol dennennaalden bijna onvermijdelijk als je de kerstboom gaat opruimen. Wil je de hoeveelheid naalden toch beperken tot een minimum? Leg de kerstboom dan bij het opruimen op een groot stuk zeil en wikkel de kerstboom hierin. Dat bespaart je zeker veel tijd!

Oven schoonmaken

Ben je helemaal losgegaan met het kerstdiner en is het binnenin je oven een grote ravage? Dan kun je maar beter zo snel mogelijk beginnen met schoonmaken! Besprenkel de aangekoekte resten in de oven met zout, zet de oven op 50 graden en zet hem een paar minuten aan. Daarna krijg je de aangekoekte resten gemakkelijk weg met een vochtig doekje.

Nepsneeuw

Heel leuk al dat nepsneeuw, maar hoe maak je het weer schoon! Je kunt de plakkerige laag gemakkelijk met een ijskrabber verwijderen. De vlekken poets je vervolgens heel gemakkelijk weg met een mengsel van alcohol en warm water.

Bron: Flair | Beeld: iStock