Achter de schermen

Een potje voetballen met 100%NL Magazine

Jaarlijks wordt de Cruyff Foundation Cup in het Olympisch Stadion in Amsterdam georganiseerd. 100%NL Magazine is dit jaar aanwezig om haar steentje bij te dragen. Ook Tim Douwsma kwam nog even langs om een balletje mee te trappen. Tijdens de Cup wordt er 6 tegen 6 gevoetbald en gelden ‘De 14 regels van Johan Cruijff’. Gedurende de wedstrijden moet er minstens 1 vrouw in het veld staan.

Ook zijn er belangrijk punten te verdienen bij de zogenoemde side events, die in teken staan van aangepaste sporten zoals rolstoelbasketbal.

De Johan Cruyff Foundation speelt mee met ambassadeurs van de Foundation. In de afgelopen edities speelde o.a. Viggo Waas, Edwin van der Sar, Peter Heerschop, Dennis Bergkamp, Barbara Barend, Aron Winter, Raoul Heertje en vele andere toppers mee. Aan het einde van de dag is er een gezamenlijke borrel om na te genieten van de mooie acties.

Het doel van de Cruyff Foundation Cup is om fondsen te werven voor de gehandicapte jeugd. Samen zorgen we ervoor dat geen enkel kind buiten spel staat. 

Zie hier een kleine sfeerimpressie van vorig jaar: https://www.youtube.com/watch?v=6p2P6I5pUG4&feature=youtu.be

 


Gewoon het leukste blad van Nederland