Achter de schermen

Magie in Disneyland

Onlangs kregen wij van Disneyland Paris een uitnodiging om daar de nieuwste Disneyshow The Forest of Enchantment te kijken. Op kantoor wilde iedereen natuurlijk wel gaan, maar voor nu was het de beurt aan mij, Michèlle.

Zo vertrok ik dinsdag ochtend met een hele gezellige ploeg journalisten en bloggers naar het magische Disneyland Paris. Na een heerlijk ontbijtje in de Thalys naar Brussel maakten we een overstap en rond het middaguur kwamen we aan op station Marne la Vallée-Chessy, het station van Disneyland!

Hier keken wij als aller eersten de spectaculaire show The Forest of Enchantment (waarover je hier alles leest), kregen we een kijkje in de music recording studio’s, de plek waar alle muziek voor de Disneyland Paris shows en parades wordt geproduceerd.

 

Hierna was het tijd voor de Disney Magic On! Parade, waar alle bekende Disneyfiguren – vrolijk zwaaiend en dansend - voorbij kwamen op de mooiste praalwagens. Dit was hét moment waarop de knop omging en ook ik mij weer helemaal kind voelde. Al springend stond ik - met mijn Mini Mouse oren op - samen met de andere pers heel hard terug te zwaaien naar Goofy, Mickey, Elsa, Knabbel & Babbel, Tinkerbell en alle andere magische figuren.

 

Deze hele leuke eerste dag werd afgesloten met een heerlijk diner in Dinsey’s Chicago Steakhouse en de betoverende Disney Dreams! Show, waarbij het roze kasteel alle kleuren van de regenboog aan nam en prachtig siervuurwerk hoog in de lucht knalde.

De tweede dag was het tijd om te knuffelen met Pluto en om een kijkje achter de schermen te nemen bij het kostuumatelier, waar alle kostuums voor Disneyland Paris worden gemaakt. Dit was echt exclusief voor ons geregeld, wat het nog specialer maakte.

 

Vervolgens was het tijd voor een lekkere lunch en hadden we nog wat vrije tijd in het park. Met een speciale VIP Fastpass kregen we voorrang bij heel veel attracties, dus ondanks de korte tijd hebben we nog heel wat leuke attracties kunnen pakken. Mijn favoriet? Ratatouille in het Disney Movie Park!

Tegen het avonduur vertrokken we met de Thalys weer richting Amsterdam. Kort gezegd waren dit twee magische dagen om nooit meer te vergeten en ben ik stiekem mijn volgende reisje naar Disneyland al aan het plannen! 


Gewoon het leukste blad van Nederland