Nieuwe editie

7 woontips van interieurarchitect Michiel de Zeeuw

Nadat Michiel de Zeeuw in Goudkust en de boyband 4 Fun speelde, besloot hij vol te gaan voor zijn droom om interieurarchitect te worden. Sinds 2005 is hij te zien als de vaste interieurontwerper en presentator bij RTL Woonmagazine. In onze woonspecial deelde hij een aantal tips! 

1. Haal je huis een keer helemaal leeg!

"Mensen zijn geneigd om heel veel tegelijk het huis in te brengen. Ze vinden het moeilijk om een oude trend los te laten, waardoor je een nieuwe niet sterk kunt neerzetten. Het helpt om je huis eens een keer helemaal leeg te maken. Dan kijk je er met een frisse blik naar."

2. Schilderen doet wonderen 

“Je kunt met verf heel gemakkelijk effect creëren. Bijvoorbeeld een lambrisering met verschillende kleuren verf, waardoor je de zithoek accentueert. Of je schildert een vlak op de muur waar je een kast tegenaan plaatst, waardoor die veel meer aandacht krijgt.” 

3. Koop een vloerkleed

“Ik vind een vloerkleed erg belangrijk. En je kunt prima twee dezelfde vloerkleden met een standaard maat tegen elkaar aanleggen, waardoor je één groot vloerkleed krijgt. Je hoeft standaard maten niet te schuwen voor een mooi resultaat.” 

4. Investeer in je bank, zorg dat er polyester in de stof zit en dat de kussens meerdere lagen hebben!

“Je moet vooral níet bezuinigen op een goede bank. Ten eerste moet je er lekker op kunnen zitten en als het schuim zacht wordt of de stof kreukt, dan ziet het er snel armoedig uit. Dat is iets wat irriteert. Een bank moet snel herstellen of als je ’m opschudt, weer in vorm komen. Let op dat er ook polyester in de stof zit en dat de kussens meerdere lagen hebben.” 

5. Prop je huis niet vol met veel losse meubels

“Als je graag met z’n allen in de zithoek zit, zorg er dan voor dat er genoeg zitplekken zijn. Maar probeer te voorkomen dat je de kamer volpropt met heel veel losse meubels. Bouw bijvoorbeeld een mooie vensterbank-bank in en zorg dat het in balans blijft.” 

6. Ingezakte kussens? Vul ze op met vulling uit goedkope dekbedden!

“Als je de bank wilt opknappen omdat de kussen zijn ingezakt, vul deze dan op met de vulling uit goedkope dekbedden. Daarmee verbeter je het zitcomfort en komt er weer een mooie spanning in de kussens, waardoor je al heel snel weer een fatsoenlijke bank krijgt.” 

7. Style je open kasten

“Het is leuk om je kast te vullen met heel veel soorten mandjes, of juist heel veel servies. Zet bijvoorbeeld 30 dezelfde borden neer, ook al gebruik je ze niet. Die kast moet namelijk gevuld zijn, er moet volume in zitten. En hou het in één kleurthema om het niet rommelig te maken.” 

 


Gewoon het leukste blad van Nederland