Algemeen

Praat jij in babytaal tegen je hond? Volgens dit onderzoek ben jij goed bezig!

Praat jij tegen je hond? En het liefste in babytaal, inclusief hoge stem en de meest zoetsappige koosnaampjes? Dat is niet raar en volgens onderzoek doe jij het hélemaal goed! 

Uit onderzoek bleek al eerder dat in babytaal praten tegen je kindje een positief effect heeft op de taalverwerving van jonge kinderen. Ook was al bekend dat het voordelen heeft wanneer je het bij puppies doet, maar dat het bij volwassen honden ook het geval is was bij ons nog niet bekend. Helaas zal Rakker of Fikkie niet terugpraten, maar hee, het blijkt wel een functie te hebben!

De onderzoekers van de Universiteit van York lieten 69 honden luisteren naar mensen die met een hoge stem tegen hen praatten én mensen die normaal/neutraal tegen hen spraken. Zij toonden aan dat wanneer mensen op een hoge toon tegen hen spraken, zij meer aandacht en interactie hadden met deze mensen. Ook zinnetjes als 'Je bent een brave hond' en 'Zullen we een wandelingetje maken?' hadden een positief effect op de aandacht voor deze persoon. 

Zie je wel dat het niet zo gek is?! :-) 

Bron: Huffington Post


Gewoon het leukste blad van Nederland