BN'ers

Deze bekende Nederlandse familie zet zich in voor kinderen in Kaapverdië

De familie van Berkel uit het populaire RTL-programma ‘Helemaal het einde!’ gaat zich inzetten voor SOS Kinderdorpen. Het goede doel organiseert samen met de familie van Berkel een hike op het Kaapverdische eiland Sao Vincente. Nu zijn ze op zoek naar avonturiers die willen deelnemen aan The Hike, een uitdagend, 24 uur durend wandelevent.

Matthijs, Marieke en hun vier kinderen namen contact op met SOS Kinderdorpen, nadat zij zagen in welke erbarmelijke omstandigheden kinderen in Kaapverdië opgroeien. Veel mensen kennen Kaapverdië van de stranden en de 'all inclusive' vakanties. Maar de eilandengroep heeft ook een ander gezicht. Veel kinderen in Kaapverdië groeien op in armoede en zonder veilig thuis. Voor de familie van Berkel reden om in actie te komen en samen met SOS Kinderdorpen The Hike te organiseren.

Ben jij in voor een avontuur?

De inschrijving van The Hike is nu geopend. Ben jij erbij op 20 en 21 oktober 2018 op het Kaapverdische eiland Sao Vincente? Tijdens The Hike kom je in aanraking met al het moois dat Sao Vincente te bieden heeft: uitgestrekte landschappen, de grillige kustlijn, uitdagende bergen en de pittoreske havenstad Mindelo. Je wordt uitgedaagd om in 24 uur zo veel mogelijk kilometers te lopen. Is dat 40, 60, 80 of misschien wel 100 kilometer? Jij bepaalt zelf de afstand die je aflegt. Op het parcours is een base camp waar je kan eten, drinken en uitrusten.

Meedoen aan The Hike betekent een unieke ervaring én een jaar lang liefdevolle zorg voor een kind in een SOS familie in Kaapverdië. Want naast de fysieke uitdaging word je als deelnemer gevraagd om €1.200,- sponsorgeld op te halen. Schrijf je nu snel in voor dit bijzondere event via deze link

Miles that matter

Met de opbrengst van The Hike zorgt SOS Kinderdorpen ervoor dat kinderen in Kaapverdië in een liefdevolle SOS familie kunnen opgroeien. De organisatie is sinds 1984 werkzaam op Kaapverdië. Op het eiland Sao Vincente ondersteunt de organisatie straatkinderen en helpt hen weer grip op hun leven te krijgen, zodat ze kunnen bouwen aan een zelfredzame toekomst. Op het grootste eiland Santiago zijn er twee kinderdorpen: in Assomada en in São Domingos. Hier groeien kinderen op die de zorg van hun ouders zijn verloren of van wie de ouders niet in staat zijn om voor hen te zorgen. In een SOS familie vinden ze een veilig thuis onder de liefdevolle vleugels van een SOS moeder. Dit artikel is geschreven in samenwerking met SOS Kinderdorpen.
Gewoon het leukste blad van Nederland