Algemeen

Morgen krijgen wij een blauwe superbloedmaan. En dit betekent het!

Morgen, op woensdag 31 januari is het volle maan, maar niet zomaar één, want volgens NASA krijgen we een driedubbel natuurverschijnsel te zien: een blauwe superbloedmaan! Het is ongeveer 36 jaar geleden dat de blauwe superbloedmaan voor het laatst te zien was.​

Als een bloedmaan op hetzelfde moment plaatsvindt als een supermaan, dan spreken wij van een blauwe superbloedmaan. Maar wat betekent dat dan?

Even uitleggen:

Een blauwe maan betekent niet letterlijk dat de maan blauw wordt, maar houdt in dat het om een 2e volle maan in dezelfde maand gaat. Dit gebeurt eens in de 2,7 jaar. De eerste volle maan van deze maand was namelijk op 1 januari. Deze volle maan was, net als die van morgen, ook een supermaan. Een supermaan ontstaat wanneer de maan op een minimale afstand is van de aarde (dit gebeurt om de 29 dagen) én er tegelijkertijd een volle maan is. De maan ziet er dan heel groot en fel uit. Een bloedmaan ontstaat wanneer er een maansverduistering plaatsvindt. De aarde houdt de zonnestralen tegen, waardoor het licht langs de aarde gaat en het rode licht wordt afgebogen door de dampkring. De maan wordt tijdens de bloedmaan prachtig rood. Wanneer deze 3 natuurverschijnselen tegelijk plaatsvinden spreekt men van een blauwe superbloedmaan. 

Tot onze grote spijt moeten wij mededelen dat wij dit prachtige verschijnsel in Nederland helaas niet in real life kunnen meemaken, omdat wij slechts de blauwe supermaan kunnen zien. Hopelijk maken ze op plaatsen waar dit bijzondere verschijnsel wél te zien is een heleboel prachtige foto's, zodat wij er toch nog een beetje van kunnen genieten. De eerstvolgende blauwe superbloedmaan wordt verwacht op 31 januari 2037. 

Dit betekent het op spiritueel niveau:

Schrijfster Susan Smit houdt zich hier veel mee bezig. Zij zegt het volgende over deze bijzondere maan: 

Happy full moon! Woensdag is het volle maan (hoogtepunt om 14.27) en is er een maansverduistering, maar vannacht kun je het effect al goed voelen. Ook omdat er dinsdag een supermaan is, waarbij de maan bijzonder dicht bij de aarde staat. Sowieso ervaar ik de maan het sterkst in de nacht vóór of van volle maan en veel minder in een nacht die volgt op een volle maan die al over haar hoogtepunt heen is. Misschien jij ook wel.

Een totale maansverduistering (...) kan diep gelegen, vaak onbewuste gevoelens en overtuigingen flink opschudden. Daarna bewegen die zich langzaamaan naar de oppervlakte. Met de supermaan zal dat wat meer vaart krijgen, wat niet altijd even prettig is.

Thema’s: diepgang en zuivering. De maan staat in Leeuw, wat stimuleert om naar buiten te treden en je te richten op jezelf. De Zon staat in Waterman, die prikkelt om naar de waarheid te zoeken of oude ‘waarheden’ bij te stellen als dat nodig is.

Het belooft dus een... eh... 'interessante' volle maan te worden, die, als je haar goed benut, kan zorgen voor een grote opruiming in diepere, nog onbewuste lagen van jezelf.

Bron: AD.nl / NASA / Facebookpagina Susan Smit

 


Gewoon het leukste blad van Nederland