Algemeen

Buurthuis sluit: echtpaar verwelkomt eenzame ouderen in huiskamer

Na sluiting van een Haags Buurthuis vonden Leo (70) en Netty (72) Olffers een even simpele als doeltreffende oplossing tegen eenzaamheid bij ouderen. Zij stelden hun eigen huiskamer beschikbaar. Voor een gezellige kop koffie, maar ook voor hulp en een luisterend oor.

Nu, ruim 6 jaar later, is het een ware hotspot voor bijna 100 senioren vanuit Den Haag en omstreken. Gevulde koeken op tafel, banken en stoelen gemoedelijk tegen elkaar aangeschoven, hondje Bibi kwispelend in zijn mand. Leo vindt het geweldig om te doen: “Voor mij is dit het mooiste project ooit.”

Toen het wijkcentrum zijn deuren sloot, vonden Leo en Netty dit verschrikkelijk. Zo verschikkelijk dat Netty op een middag tegen haar man zei: “Vanaf volgende week mogen ouderen hier koffie komen drinken”. Leo dacht in de eerste instantie van een grapje, maar Netty was bloedserieus! De Laakse Lente was geboren.

Netty: “Wat wij hier doen, is ouderen liefde en aandacht geven – zo simpel is het. Maar je krijgt daar zoveel liefde en vertrouwen voor terug, dat is met geen pen te beschrijven. Die emoties zijn in een winkel niet te koop. Daar kan ik erg van ontroerd raken.” Leo: “En om dat samen te doen met een vrouw als Netty, zo mooi, dat verzin je toch niet? Beter dan dit wordt het niet.”

Lees het hele interview met Leo en Netty in de nieuwe zomereditie van 100%NL Magazine!


Gewoon het leukste blad van Nederland