Algemeen

De keukentrends van 2016

Net als het eten zelf, is ook de keuken waarin het gemaakt wordt sterk onderhevig aan trends. En natuurlijk is er een overlap. Puur, eerlijk, natuurlijk, persoonlijk en minder is meer. De keuken van 2016 past precies bij onze levensstijl!

Stoer
Beton is een belangrijke trend. Lekker industrieel, stoer en toch altijd anders. Als de rauwe uitstraling je aanspreekt is het vooral mooi als aanrechtblad. Betonnen werkbladen zijn hard, slijtvast en hittebestendig en daarom perfect geschikt. Er is ook speciaal lichtgewicht beton. Omdat dit een stuk minder weegt is het makkelijker te (ver)plaatsen en drukt het minder zwaar op de keukenkastjes.

Gezellig
Als je kiest voor een keuken zonder bovenkasten, heb je automatisch minder opbergruimte. Met planken kun je dit probleem oplossen en kun je de keuken op je eigen manier stylen en aanpassen aan het seizoen of actuele trends door met servies, keukengerei, kookboeken en accessoires te spelen.

Natuurlijk
De keukens van nu zijn rustig en natuurlijk. Wit, alle tinten grijs, houttinten, echt hout, marmer en graniet. Natuurlijk materiaalgebruik oogt rustig én geeft karakter aan de keuken. Een aanrechtblad van natuurlijke materialen maakt direct je hele keuken af.

Tijdloos
Door te kiezen voor een neutrale keuken, raak je er nooit op uitgekeken. Maak de keuken steeds helemaal van nu door te kiezen voor details met een trendy accent. Een flitsende keukenmachine, stoere snijplanken of doe eens gek: een klassiek servies.

Persoonlijk
Elk woonblad en -blog staat er vol mee: mooie hoekjes in de keuken. Een fijne trend want zo kun je de keuken veranderen wanneer je maar wilt. Hang een mooie persoonlijke eetfoto aan de muur, leuke voorraadpotten, kruidenplantjes en een prikbord met je favoriete recepten. Een bonte verzameling van je eigen spullen maakt van jouw keuken ook echt jouw keuken.

Samen
Steeds meer wordt de keuken niet alleen de plek om te koken, maar ook om samen te zijn. De kinderen die zittend op het aanrecht vertellen hoe het op school was. Of je partner die met een wijntje aan de bar de dag doorneemt. Creëer als je een beetje ruimte hebt een fijne plek om aan te zitten.

Voor meer inspiratie en de nieuwste keukentrends, kijk op www.keukenkampioen.nl


Gewoon het leukste blad van Nederland