BN'ers

Esther Verhoef haar Suske en Wiske

Speciaal voor SOS Kinderdorpen zette Standaard Uitgevers een eenmalig stripproject op. Zes bekende Nederlanders debuteren hiervoor met hun eigen Suske en Wiske album, die ze speciaal schreven voor SOS Kinderdorpen.

Vanaf vandaag ligt de Suske en Wiske van Esther Verhoef in de winkels.

Wat was je inspiratie voor jouw stripverhaal?
Smartphones en social media hebben de manier waarop we naar elkaar en onszelf kijken compleet veranderd. We maken de hele dag door selfies, laten iedereen weten waar en met wie we zijn en wat we doen.  Vage apps geven we zonder erbij na te denken toegang tot onze bestanden, de microfoon en camera. Verder is de druk om aan een ideaalbeeld te voldoen nog nooit zo groot geweest. Het gaat steeds meer om de buitenkant; met filters en fillers creëren we virtueel én in real life een mooiere versie van onszelf waarmee we via Instagram, Snapchat en Facebook anderen aansporen hetzelfde te doen. Er is een cultuur ontstaan van een aan narcisme grenzende ijdelheid. Een walhalla voor iemand als Krimson. Berry en ik hebben het verhaal uitgeschreven en de scenarioschrijver heeft het scenario in overleg verder uitgewerkt.

Waarom moet iedereen jouw strip kopen en lezen?
Omdat het een uniek en eenmalig project is waar je niet alleen jezelf een groot plezier mee doet, maar ook de kinderen van SOS Kinderdorpen.

De Suske en Wiske van Esther Verhoef is vanaf vandaag verkrijgbaar. De opbrengst van dit stripproject gaat bijna volledig naar SOS Kinderdorpen. Deze organisatie zorgt er in 134 landen wereldwijd voor dat kinderen zonder ouders of veilig thuis weer in een familie kunnen opgroeien.


Gewoon het leukste blad van Nederland