BN'ers

Wilfred Genee zijn Suske en Wiske

Speciaal voor SOS Kinderdorpen zette Standaard Uitgevers een eenmalig stripproject op. Zes bekende Nederlanders debuteren hiervoor met hun eigen Suske en Wiske album, die ze speciaal schreven voor SOS Kinderdorpen.

Vanaf vadaag ligt de Suske en Wiske van Wifred Genee in de winkels. Wilfred Genee schreef het scenario voor het verhaal van De schaal van moraal.

Wie is je favoriete personage en waarom?
Lambik. Omdat hij in alles staat voor de manier waarop wij, mensen, keer op keer dezelfde fouten maken, maar dat doen met een overtuiging en air alsof het de eerste keer is.

Hoe was het om zelf een scenario van een Suske en Wiske-verhaal te schrijven?
Het was een bijzondere ervaring. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik Het eiland Amoras als inspiratie heb genomen. Omdat deze me net het meest terugbracht naar het onschuldige kind dat ik ooit was. Eigenlijk was ik er ook heel snel over uit hoe het verhaal moest lopen.

De Suske en Wiske van Wilfred Genee is vanaf vandaag verkrijgbaar. De opbrengst van dit stripproject gaat bijna volledig naar SOS Kinderdorpen. Deze organisatie zorgt er in 134 landen wereldwijd voor dat kinderen zonder ouders of veilig thuis weer in een familie kunnen opgroeien.

 


Gewoon het leukste blad van Nederland