Algemeen

Deze jeugdvriendinnen zitten samen in het bejaardentehuis!

Veel mensen maken deze belofte vaak aan hun beste vriend(innen)en ‘Later gaan we naast elkaar wonen in het bejaardentehuis’. Hoewel deze belofte vaak wordt gezien als een leuke grap, hebben de 97-jarige jeugdvriendinnen Dinie, Dini en Lien zich hier daadwerkelijk aan gehouden.

De dames wonen alle drie in Woon & Zorgcentrum Herfstzon en hebben het hartstikke gezellig met elkaar. “We lachen hier altijd” zegt Dinie Overbeek tegen het AD. ”Je moet positief in het leven blijven staan, hoor. Dat moet wel. Niet bij de pakken neerzitten, maar door. Ook als het moeilijk wordt'', zegt Lien. “Niet eenvoudig”, vindt Dini. Zowel Dini als Lien hebben al afscheid moeten nemen van een of meer van hun kinderen. Dinie is ongetrouwd gebleven en heeft geen kinderen. “Maar ik heb wel heel veel familie.”

En wat is dan eigenlijk het geheim om heel oud te worden? Volgens de drie dames is die er niet. Volgens Lien gaat dat vanzelf, maar als je het lot een handje wilt helpen kun je volgens Dini elke dag bidden. “En goed eten” volgens Dinie.

Bron: AD | Beeld: Frans Nikkels

Gewoon het leukste blad van Nederland