Mooi & Mode

Dit is Winefulness: mindfulness voor wijnliefhebbers

Onze drukke dagelijkse leventjes zijn al stressvol genoeg, laat staan dat daar nog eens feestdagen-stress bijkomt. Deze kerst en oud en nieuw kun je iets nieuws proberen: winefulness. Meditatie met een glas wijn in je hand. Zo word je helemaal kalm en krijg je (hopelijk) geen kater.

Wij Nederlanders staan erom bekend dat we het altijd zo druk hebben met alles, maar echt gezond is deze houding niet. Duizenden mensen zijn daarom begonnen met mindfulness, die beroemde meditatietechniek waarmee je leert te leven in het moment. Tijdens een sessie mindfulness gebruik je al je zintuigen om alle stress te vergeten. Bij het proeven van een glaasje rood, wit of rosé ben je dit eigenlijk ook altijd aan het doen. Probeer eens om, in plaats van je glas snel achterover te tikken, deze stappen te doorlopen met je wijntje. 

 

1.Focus op alle visuele kanten van de wijn: de kleur, de doorzichtigheid en de manier waarop het beweegt in je glas. Ga meteen na of je op dit moment niet druk aan het nadenken bent over dat ingewikkelde gerecht dat je nog moet afmaken. 

2. Breng het glas naar je neus en adem rustig in en uit. Neem de geur op en bedenk of dit je terugbrengt naar eerdere avonden waarop je misschien een glaasje teveel hebt genomen. Blijf doorgaan totdat je adem rustig en constant is. 

3. Eindelijk mag je een slokje nemen. Probeer te voelen hoe de wijn door je lichaam stroomt. 

 

We snappen dat je niet de hele avond tijd hebt om dit hele riedeltje af te lopen en dat hoeft ook helemaal niet. Af en toe een paar seconden winefulness en je stress verdwijnt als sneeuw voor de zon. Niet alleen tijdens de feestdagen, maar op iedere avond waarop je geen zin hebt om aan andere dingen te denken dan gezelligheid. 

 


Gewoon het leukste blad van Nederland