Algemeen

Dit zegt jouw lichaamshouding over je (volgens de expert)

De meesten wisten het allang; maar je lichaamshouding is heel belangrijk en zegt heel veel over jou, maar ook hoe jouw boodschap overkomt. Goed om je hier dus bewust van te zijn. Etiquette-expert en tailor Roel Wolbrink (schrijver van het boek Businessetiquette 3.0), weet precies hoe je dit doet, dus geeft wat handvaten. 

Bij de ontmoeting is het belangrijk dat je een open houding hebt, waarbij je handen zichtbaar zijn. Vroeger deed men dit ook al en liet je hiermee zien dat je ongewapend bent. 

Wanneer je met iemand in gesprek bent, is het belangrijk om een geïnteresseerde houding hebt. Met je armen over elkaar heen staan voor je borst wordt vaak opgevat als gesloten en niet tevreden. Je kunt in plaats hiervan beter je handen achter je rug houden of je handen in elkaar houden. Zo oog je geïnteresseerd en ontspannen. 

Het houden van oogcontact en je hoofd een beetje schuin houden tijdens het luisteren laat zien dat je geïnteresseerd bent en luistert naar wat de andere persoon te zeggen heeft. Probeer ook niet te frunniken of veel te bewegen, want dit laat zien dat je gespannen bent of onzeker bent. 

Opvallend is dat mensen die elkaar aardig vinden vaak dezelfde lichaamshouding hebben. Het is dus leuk om ook een keer mensen te observeren. Let er dan wel op dat 

Bron: Esquire


Gewoon het leukste blad van Nederland