Algemeen

Met déze site check je of je e-mailadres is gehackt!

De afgelopen weken werden we opgeschrikt door een groot schandaal: wereldwijd zouden er 1,4 miljard e-mailadressen met bijbehorende wachtwoorden zijn gehackt. Ook veel Nederlandse e-mailadressen zijn gehackt en misschien ook wel die van jou!

Ben je een beetje ongerust en zou je graag willen weten of jouw e-mailadres ook is gehackt? Ga dan naar de zoekmachine Gotcha en vul je e-mailadres in. Als je wachtwoord is gelekt, worden de eerste twee letters van jouw wachtwoord getoond en de rest van het wachtwoord wordt aangeduid met sterretjes.

Zodra je ziet dat het om jouw wachtwoord gaat, aarzel dan niet en verander gelijk je wachtwoord! Niet alleen het wachtwoord van je e-mailadres, maar het wachtwoord van elke gebruikte dienst waar je dit specifieke wachtwoord voor gebruikt.

Natuurlijk is het ook verstandig dat je niet overal hetzelfde wachtwoord voor gebruikt, want dit maakt het voor hackers wel heel makkelijk. Bovendien is het belangrijk dat je geen voor de hand liggende wachtwoorden kiest. Denk bijvoorbeeld aan de naam van je hond, of een familielid. Ook een voor de hand liggende cijfercombinatie als ‘123’ is geen goed idee. Maak het hackers niet te makkelijk!

Bron: Bright.nl | Beeld: Istock

 


Gewoon het leukste blad van Nederland