Algemeen

Eerste editie Dog Dance Battle op de Dam in Amsterdam

Hondenwedstrijden kennen we allemaal, maar een echte danswedstrijd voor de viervoeters? Dat zie je niet vaak. In Amsterdam vond vandaag voor de eerste keer de Amsterdam Dog Dance Battle plaats, een onaangekondigde "guerilla" competitie georganiseerd door de Nederlandse Dog Dance Bond (NDDB) in samenwerking met Vitakraft. 

Het hele evenement gebeurde in sneltreinvaart. In nog geen vijf minuten werd op de Dam in Amsterdam een dansarena opgebouwd en namen vijf dansende honden en hun baasjes het tegen elkaar op in een epische battle! Er werd gedanst op de knallende danceklassiekers Tsunami. De deelnemers kregen veel aandacht van de aanwezige bezoekers en nietsvermoedende toeristen. Uiteindelijk is de hond Cato samen met haar handler Eline van Oosterom als winnaar verkozen. Gefeliciteerd allebei!

Het doel van de wedstrijd was om de Dog Dance-sport meer op de kaart te zetten in ons land. Aan het succes van de actie te zien, is dat duidelijk gelukt. Hopelijk zien we volgend jaar een tweede editie! Kijk hier naar de beelden van de Dance Battle. 

 

Klik hier voor meer informatie over de Nederlandse Dog Dance Bond  en klik hier om naar de website van Vitakraft te gaan. 

 


Gewoon het leukste blad van Nederland