Algemeen

Engels lezen voor kinderen

Engels lezen moeilijk voor kinderen? Welnee. Woorden als game, sneaker, tablet, smartphone, en laptop kennen ze allemaal. En wat dacht je van uitdrukkingen als OMG en LOL? Vanaf groep 7 krijgen vrijwel alle kinderen Engels op school. Het is cool om boeken in het Engels te lezen!

Uit onderzoek blijkt dat kinderen graag Engelse boeken in willen lezen. Ze vinden het leuk om te doen en ze willen er hun Engels mee verbeteren. Dat is handig als ze een Engels filmpje op YouTube kijken of als ze gamen. En het is ook heel handig als ze na groep 8 naar de middelbare school gaan, maar ouders en leerkrachten weten vaak niet welke Engelse kinderboeken voor Nederlandse kinderen geschikt zijn.

Books4you
De Books4You zijn speciaal gemaakt voor kinderen op de basisschool. Met de handige woordenlijsten, vele illustraties en andere hulpmiddeltjes maken ze het de lezer zo makkelijk mogelijk. Uitgeverij Zwijsen ontwikkelde de boeken speciaal voor kinderen die tijdens het vrij lezen extra willen oefenen om nog beter te worden in Engels. En er is voor ieder wat wils, met de mooie prentenboeken, leuke stripboeken en dikke leesboeken. Enjoy!

Bestel hier meteen de leukste Engelse kinderboeken!


Gewoon het leukste blad van Nederland