Algemeen

Facebookactie tegen 'sociale haat'

De actie die fotograaf William Rutten zondag startte tegen haat op Facebook trekt veel aandacht! Angela Groothuizen poseerde op een foto met zijn shirt met de tekst 'Be nice or leave' en daarmee roept hij op om te stoppen met het plaatsen van beledigende berichten. Op dit moment heeft de fotograaf al 3500 aanvragen van mensen die het t-shirt willen hebben. Ook Waylon en Chantal Janzen doen mee aan de actie.

Rutten was er klaar mee. Wanneer hij een foto plaatste op Facebook van een ster waarmee hij had samengewerkt, zag hij even later een reactie staan waarin de ster werd beledigd. Daar wilde hij wat aan doen! Kunstenaar Marco Lap ontwierp een t-shirt met de tekst 'Be nice or leave'. Toen Rutten zondag Angela Groothuizen in zijn studio had, vroeg hij of ze het shirt aan wilde doen. Daar had ze geen problemen mee en zo begon een campagne die een paar dagen later enorm is geëxplodeerd.

Wil je ook zo'n shirt?
Op de Facebookpagina van William Rutten kun je 2 logo's downloaden. Alles is gratis en hiermee kan iemand zijn eigen shirt maken. ''Het voelt een beetje als een kleine Ice Bucket Challenge", aldus Rutten.


Gewoon het leukste blad van Nederland