Algemeen

Geef nierpatienten hun leven terug!

Veel nierpatiënten zijn afhankelijk van dialyse en moeten hiervoor naar een dialysecentrum of het ziekenhuis. Patiënten zitten uren per week vast aan een groot apparaat en kunnen geen kant op. De Nierstichting ontwikkelt een draagbare kunstnier die het voor patiënten mogelijk maakt om te dialyseren op een plaats die zij zelf kiezen en zo niet meer gebonden zijn aan het ziekenhuis. Dit geeft nierpatiënten meer vrijheid om zelf hun leven in te richten en krijgen hiermee hun leven terug. Dialyseren is namelijk geen leven, maar overleven.
 

Er zitten meerdere voordelen aan de draagbare kunstnier. Als nierpatiënt heb je meer bewegingsvrijheid. Het is niet meer nodig om elke keer naar het ziekenhuis af te reizen, maar in plaats daarvan kan je thuis of ergens anders dialyseren. Ook heb je zelf de keuze wanneer je gaat dialyseren. Het kan bijvoorbeeld ‘s nachts terwijl je slaapt. . Bovendien is er een mogelijkheid om langer en meer geleidelijk te dialyseren, waardoor je meestal een betere conditie hebt.

De Nierstichting werkt hard aan een eerste versie van de draagbare kunstnier die geschikt is voor een klinische test op een kleine groep patiënten

Tot en met 23 september gaan er ruim 70.000 vrijwilligers in heel Nederland van deur tot deur tijdens de collecteweek van de Nierstichting. Draag ook bij en geef nierpatiënten hun leven terug. Geef aan de collectant of draag direct bij: SMS NIER naar 4333 voor een eenmalige donatie van 2 euro of geef via nierstichting.nl.


Gewoon het leukste blad van Nederland