Algemeen

Hier gaat dus al het muntgeld in wensfonteinen naartoe!

Als je op vakantie een wensfontein tegenkomt, moet je daar natuurlijk even een muntje ingooien. ‘Het brengt vast geluk’ denk je dan. Toch vragen we ons weleens af waar al dat muntgeld naartoe gaat? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Trevifontein

Een van de beroemdste fonteinen ter wereld is toch wel de Trevifontein in Rome. Deze fontein brengt dan ook tonnen met geld op. Ja, je hoort het goed! Per jaar wordt er maar liefst 8 ton aan muntjes uit de fontein gevist. Gelukkig gaat dit geld naar een heel goed doel. Het rooms-katholieke liefdadigheidsfonds Caritas haalt dagelijks alle muntjes uit de fontein. Hier zijn ze soms wel een uur mee bezig. Dit geld verspreiden ze vervolgens onder mensen die het hard nodig hebben. Van dit geld werd in 2008 zelfs een goedkope supermarkt geopend voor mensen die wat minder te besteden hebben.

Bellagio-meer

Las Vegas staat natuurlijk bekend als gokstad, maar ook wel een beetje om de prachtige fonteinshows in het Bellagio-meer. Mensen gooien ook dagelijks hun muntgeld in het meer. Het meer wordt alleen niet elke dag leeggehaald, maar eens in de zoveel maanden. Dit levert jaarlijks ongeveer tienduizend euro op en dat wordt weer besteed aan goede doelen.

Het geld in wensfonteinen gaat dus gelukkig meestal naar goede doelen. Om deze reden zouden we zelfs wat vaker ons muntgeld in een fontein kunnen werpen!  

Bron: Lindanieuws | Beeld: Istock

Gewoon het leukste blad van Nederland