Nieuwe editie

Handige en originele inpaktips!

December is supergezellig maar ook druk. Vooral ook met de vele cadeaus die je eerst moet kopen en daarna ook nog moet inpakken. Er zijn wat simpele trucs om dat proces aanzienlijk makkelijker voor jezelf te maken.

Doorzichtig

Inpakfolie geeft vooral een leuk effect als je het vult met glinsterende kerststerretjes (cadeauwinkel). Geen gedoe met netjes vouwen en plakken. Gewoon in een buidel om het cadeau heen. Boven vastbinden en klaar!

Beetje van jezelf…

Veel winkels hebben een aparte hoek waar je met hun papier zelf je cadeaus kunt inpakken. Vooral het kartonachtige papier wat ze vaak bij bouwmarkten en woonwinkels gebruiken, geeft een bijzonder effect als je in plaats van plakband stoer touw gebruikt om het mee samen te binden.

Tasje d’r bij?

Inpaktasjes zijn er in alle soorten, maten en thema’s. Het kost iets meer dan een gewoon papiertje maar je cadeau ziet er altijd verzorgd uit en ze zijn verschillende keren te gebruiken. Wedden dat jouw tasje volgend jaar weer onder de boom ligt… Misschien wel met jouw naam er op!

Aan de andere kant

Het standaard inpakpapier van winkels is niet altijd even mooi maar het kan enorm schelen als je het binnenste buiten gebruikt (of laat inpakken). Glimmend papier met een foute print ( bijvoorbeeld met logo van de winkel) is aan de ander kant meestal effen!

Uit eigen keuken

Het roodwitte vleestouw doet het vooral leuk om presentjes die iets met koken te maken hebben. Takje rozemarijn ertussen of een uit karton geknipt hart eraan… Liefde gaat immers door de maag

De ballen

Een ballon is altijd feestelijk maar helemaal als het de verpakking is van je cadeau. Vooral geschikt als je geld wilt geven. Stop naast het briefje ook wat feestelijke confetti in de ballon. Doe je de gastvrouw ook een plezier…

Potje gezellig

Weer eens wat anders en vaak binnen handbereik. Gebruik een lege pot gevuld met watten als verpakking. Mooi lint er om en klaar ben je! 

Gereedschap

Als je van plan bent op de traditionele manier in te pakken. Met zorgvuldig uitgezocht pakpapier. Passend bij de ballen in de boom, zorg dan in ieder geval voor een goede plakband dispenser.


Gewoon het leukste blad van Nederland