Algemeen

Hoe goed ken jij jezelf?

De mensen die je tegenkomt in je dagelijks leven, lopen vaak een ‘kleine tijd’ met je mee. De één wat langer dan de ander. Maar in tegenstelling tot die mensen, ben je zelf de persoon waar je wél voor je hele leven aan vast zit. Zorg dus dat je je eigen beste maatje wordt en alles uit jezelf haalt!

1. Ontwikkel jezelf
Kom van die bank! Zet de tv uit! Doe iets waarvan je ogen weer gaan stralen, waardoor je de tijd vergeet en waarvan je energie krijgt. Misschien is het wel die ene (avond)opleiding, die verre reis, een cursus salsadansen of het ondernemerschap. Ont-wikkel jezelf en je zult steeds meer te zien krijgen wie je werkelijk bent en wat je de wereld te bieden hebt.

2. Neem verantwoording
Verknoei jij je tijd door anderen verantwoordelijk te stellen voor jouw eigen geluk? Weet dan dat dit alleen van jou afhangt. Zeg de dingen die je graag van anderen zou willen horen tegen jezelf! ‘Wat ben je knap’ of ‘Je doet het goed!’. Stop met zelfkritiek. Je bent uniek en perfect, precies zoals je bent. Schrijf elke avond op wat er lekker gaat, waarvoor je dankbaar bent. Spreek af met mensen van wie je energie krijgt, die je inspireren.

3. Wees lief voor jezelf
Op het moment dat jij jouw eigen mooie en minder mooie kanten leert zien én accepteren – en misschien zelfs wel waarderen – word je zachter. ‘Zacht zijn’ is niets anders dan het leven nemen zoals het is en open te staan voor alles wat zich aandient. Wees lief voor jezelf. Laat je masseren, koop je lievelingskoffie en maak er een persoonlijk ritueeltje van. Maak afspraakjes met jezelf en kom die na. Hiermee ontwikkel je zelfvertrouwen. Je bent je eigen beste maatje.

4. Wees trots op jouw kwaliteiten
Elk mens barst van de kwaliteiten. Ja, ook jij! Vind je het lastig om die te benoemen? Smipe helpt je op weg door gratis je persoonlijkheidsschets aan jou te geven. De schets is een startpunt om op jezelf te reflecteren en te ontdekken waar jouw kansen liggen.

Ontdek het zelf!

 


Gewoon het leukste blad van Nederland