Algemeen

Gemeenteraadsverkiezingen: met deze superhandige Kieswijzer weet jij op wie je gaat stemmen!

Deze week moeten wij weer stemmen! De regionale titels van de Persgroep willen jou een handje helpen en hebben een gezamenlijke kieswijzer gemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen. Met een totaal van 220 gemeenten is het de grootste regionale stemhulp ooit. 

De Kieswijzer is gemaakt door de stads- en regioredacties van het AD, BN DeStem, Brabants Dagblad, de Gelderlander, Eindhovens Dagblad, PZC, de Stentor, Tubantia en Het Parool. Zij weten precies wat er in hun gebied speelt en zijn goed ingevoerd in de gemeentepolitiek. Bij het maken van de stellingen hebben redacteuren en correspondenten niet alleen hun eigen kennis ingezet, maar zijn zij ook in gesprek gegaan met de lezer.

Bij deze kieswijzer staan niet de partijprogramma's centraal, maar juist wat de lezers en redactie van de titels belangrijk vindt. Aan de hand van een aantal stellingen over zaken die spelen in jouw gemeente kun jij jouw voorkeur aangeven en kun je direct zien hoe de verschillende partijen in jouw gemeente hierover denken. Uiteindelijk laat de Kieswijzer zien welke partijen het beste passen bij jouw gegeven antwoorden. Zo kun je je goed oriënteren, zonder zelf alle partijprogramma's door te hoeven spitten. 

Benieuwd met welke partij jij de meeste overeenkomsten hebt? Doe dan snel de Kieswijzer!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met De Persgroep. 


Gewoon het leukste blad van Nederland