Mooi & Mode

Kun je beter 's ochtends of 's avonds douchen?

De ene persoon doucht het liefst 's avond om lekker fris naar bed te gaan en de ander kan 's ochtends echt niet wakker worden zonder heerlijke warme douche. Maar wat is nou eigenlijk beter? 

Eigenlijk verschilt dit antwoord per persoon, want het hangt van een aantal zaken af. Beantwoord onderstaande vragen en kom er achter wat voor jou beter is! 

Heb je fijn of snel vet haar? Dan kun je het beste 's ochtends douchen, of in ieder geval 's ochtends je haar wassen. Je haar ziet er dan de rest van de dag beter uit. 

Heb je een droge huid? Voor mensen met een droge huid is het niet ideaal om in de morgen te douchen. Warm water zorgt er namelijk voor dat je huid nog meer uitdroogt. Wil je na het slapen toch even je gezicht wassen? Doe dit dan met koud wat er of met een reinigingsdoekje (voor jouw huidtype). Wanneer je een droge huid hebt kun je dus beter 's avonds douchen en je daarna insmeren met een fijne hydraterende (nacht)crème. 

Kom je moeilijk in slaap? Dan vind jij het waarschijnlijk heerlijk om 's avonds een warme douche te nemen. Lekker even ontspannen onder de warme waterstralen. Toch is een douche eigenlijk juist heel oppeppend. Wanneer je 's avonds onder de douche stapt zorgt dit er namelijk ook nog voor dat je lichaamstemperatuur omhoog gaat, terwijl die voor een goede nachtrust juist naar beneden zou moeten gaan. Dit is de natuurlijke manier van je lichaam om zich voor te bereiden op de slaap. 


Gewoon het leukste blad van Nederland