Algemeen

Kun je het goed vinden met je buren? Dan ben je gelukkiger!

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Vaak zit er bij dit soort spreekwoorden een addertje onder het gras, maar dit cliché blijkt toch echt te kloppen. Mensen die vinden dat ze een gelukkig leven leiden, kunnen het meestal goed kunnen vinden met de buurtjes. 

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft een groot onderzoek gedaan naar de tevredenheid van de Nederlandse bevolking. En wat blijkt? 94 procent van de mensen die tevreden zijn met de mensen uit hun woonomgeving, zijn ook tevreden met het leven als geheel. Ja, en dan, dat hoeft toch niets zeggen? Toch wel, want van de mensen die aangeven dat ze niet happy zijn met hun woonomgeving, is maar 84 procent tevreden met hun leven. Dat verschil van 10 procent heeft dus heel veel te maken met de band die je met de buren hebt.

Conflicten bij de buren kunnen vaak enorm uit de hand lopen als ze niet tijdig worden opgelost. Televisieprogramma’s als Bonje met de buren en De rijdende rechter zijn daar het levende bewijs van. Bij Nederlanders die niet tevreden zijn met hun leven, is de kans dus groter dat ze niet op goede staan met de mensen van hiernaast, dan bij tevreden mensen.

Kortom, als je dit jaar nog meer geluk en tevredenheid in je leven wilt hebben, klop eens aan bij je buurman of -vrouw voor een schepje suiker, of een kopje koffie natuurlijk. Je zult zien hoe fijn het is om vrienden te zijn met iemand die zo dichtbij je woont.


Gewoon het leukste blad van Nederland