Algemeen

Kunnen we over tien jaar praten met onze hond?

Mensen met een hond zullen het zeker kennen: je bent onbewust continu aan het praten tegen je hond en je vraagt je af hij je begrijpt. Of andersom: wat bedoelt je viervoeter toch als hij zo aan het blaffen of huilen is? Volgens wetenschappers is het niet onwaarschijnlijk dat we over tien jaar echt kunnen praten met ons huisdier!

In films zien we vaak mensen die met dieren kunnen praten, maar in het echte leven is het helaas niet zo makkelijk. Zou het niet ideaal zijn als we een machine zouden hebben die onze zinnen in geblaf of gehuil kan vertalen? Volgens een groep bollebozen in dienst van Amazon is dit helemaal niet zo'n gek idee. Professor William Higham zegt dat zo'n dog-translator er binnen tien jaar zal zijn. De mogelijkheden zijn er en daarbij, wie wil er nou niet met dieren kunnen praten? 

Onderzoekers hebben al een uitvinding gedaan waarmee het gehuil van prairiehondjes vertaald kan worden: dus waarom zou het niet kunnen met gewone hondjes? Zo denkt de wetenschap er ook over. Hopelijk komen we dan verder dan alleen "blijf" en "in je mand!".

 

 


Gewoon het leukste blad van Nederland