Algemeen

Laat gevluchte gezinnen niet vallen!

Stel je eens voor. Je bent in doodsangst gevlucht nadat je huis door bombardementen is vernietigd. Niks kon je meenemen, behalve je gezin met twee kindjes. Na een levensgevaarlijke reis denk je veilig te zijn. De oorlog ligt achter je. Maar dan word je ernstig ziek en als je al een dokter vindt, dan wil hij je niet helpen.

Bij aankomst in Europa worden veel vluchtelingen geconfronteerd met afwijzingen en geweld. Terwijl veel kinderen, zieken en ouderen medische zorg nodig hebben. Maar deze zorg is er vaak niet. Artsen willen ze niet helpen of er is simpelweg geen dokter aanwezig. Dokters van de Wereld vindt dit niet kunnen. Zij vinden dat iedereen recht heeft op zorg, ongeacht afkomst, geloof of politieke voorkeur. Dat vind jij toch ook?

Dokters van de Wereld zorgt voor een medisch vangnet

Dokters van de Wereld gelooft in een wereld waar iedereen medische zorg kan krijgen. Ze zijn onderdeel van het internationale Médecins du Monde netwerk. Samen met haar netwerk en duizenden vrijwilligers vormen ze een beweging die ervoor wil zorgen dat de meest kwetsbare mensen een medisch vangnet hebben. Dokters van de Wereld verleent directe medische hulp, zet politici onder druk om een menswaardiger beleid te ontwikkelen en geeft voorlichting.

Vanuit Nederland voeren zij drie grote projecten uit. In Europa helpt Dokters van de Wereld vluchtelingen en andere kwetsbare mensen. Bijvoorbeeld door directe, medische hulpverlening (Solidariteitsplan Europa). In ontwikkelingslanden opereren ze kinderen die anders geen enkele kans hebben op een volwaardige toekomst (Operatie Glimlach) en in Nederland bemiddelen ze onder andere mensen zonder verblijfsvergunning naar medische zorg (Zorgrecht).


Kom jij ook op voor het recht op zorg? Deel deze film of maak een gift over.


Gewoon het leukste blad van Nederland