Algemeen

De langstlopende realityserie van Nederland STOPT!

31 december 2013 werd de eerste aflevering van Utopia uitgezonden op SBS6. Er was grote belangstelling voor het nieuwe tv-programma dat iets weg heeft van het beroemde programma Big Brother. Het idee van de serie was dat er een ideale wereld werd gecreëerd op een verlaten terrein in Laren. Het terrein is omgeven door camera’s waarmee de bewoners 24/7 worden gefilmd. Utopia is iedere werkdag te zien op SBS6 van 19.30 tot 20.00.

15 mensen begonnen het avontuur en gingen permanent wonen in het huis van Utopia. Door de jaren heen zag je velen bewoners komen en gaan en van de eerste 15 bewoners is er nog maar één bewoner die nog steeds in het huis woont, Billy Bakker. De serie is ondertussen bijna vier jaar op de buis, maar zojuist is besloten dat het programma stopt in 2018! Dat betekent dat er in totaal 1149 afleveringen zijn uitgezonden en de serie uiteindelijk 4,5 jaar op televisie was te zien. De bewoners van het huis waren natuurlijk heel emotioneel toen ze het nieuws hoorde.  

Er is besloten om de reality serie goed af te sluiten met de grootste verkiezing die Utopia tot nu toe gekend heeft. Een van de bewoners verlaat het huis als de grote winnaar van het programma Utopia! Dus niet getreurd, je kan nog tot 1 juni 2018 genieten van de serie op SBS6!


Gewoon het leukste blad van Nederland