Algemeen

Maak jij Nederland een stukje mooier?

Stel je voor, dat heel Nederland zich samen inzet om ons land een stukje mooier te maken. Dat klinkt als een mooie droom, maar wist je dat dit al jarenlang werkelijkheid is? Tijdens NLdoet steken ieder jaar talloze vrijwilligers samen de handen uit de mouwen. Doe jij komend jaar ook mee met de grootste vrijwilligersactie van Nederland?

Het Oranje Fonds organiseert op 10 en 11 maart 2017, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet. De organisaties kunnen op www.nldoet.nl klussen aanmelden waarbij zij hulp kunnen gebruiken. Dit kan van alles zijn: knutselen met de bewoners van een verzorgingshuis, koken voor daklozen, het opknappen van een buurthuis, het lente-klaar maken van een kinderboerderij. Tijdens de vorige editie van NLdoet werden ruim 9.000 klussen aangemeld!

Leuke klussen

Doordat het aanbod van klussen zo divers is, is er voor iedere vrijwilliger wel een klus die bij hem of haar past. Of je nu dol bent op tuinieren, koken, doe-het-zelven of het liefst gewoon met iemand een praatje maakt. NLdoet is de perfecte gelegenheid om eens te kijken of vrijwilligerswerk iets voor jou is. Je kunt via www.nldoet.nl een leuke klus uitzoeken bij jou in de buurt en je aanmelden. Je helpt dan eenmalig een dag mee, en zit nergens aan vast. Tenzij je het natuurlijk zo leuk vindt dat je je vaker in wilt zetten als vrijwilliger!

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven in ons land. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Voor stichtingen en verenigingen is het een mooie kans om klussen te klaren en nieuwe vrijwilligers aan zich te binden. En natuurlijk laat NLdoet zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn!

Meedoen

In de 2016 editie waren op 11 en 12 maart 350.000 Nederlanders actief bij meer dan 9.200 klussen, een recordaantal. En dit keer wil het Oranje Fonds nog veel meer mensen op de been krijgen. Meld je dus via www.nldoet.nl aan als vrijwilliger óf wijs jouw vereniging of stichting op deze actie.


Gewoon het leukste blad van Nederland