Algemeen

5x Dit wil jij weten over de nieuwe Mamma Mia! film

Mamma Mia 2 draait vanaf 18 juli in de bioscoop en wij kunnen het niet meer afwachten! In de nieuwe film keren we terug in de tijd en zien we hoe de relaties uit het heden tot stand kwamen. 

Mamma Mia! The Movie is alweer 10 jaar geleden

Het lijkt alsof het gisteren was, maar het is écht al 10 jaar geleden dat de eerste Mamma Mia! film in de bioscoop te zien was. Van dit nieuws moeten wij even bijkomen... ;-)

Meryl Streep speelt wél in Mamma Mia! Here We Go Again

Er was veel discussie of Meryl Streep wel of niet een rol in de film zou spelen, maar ze speelt wel degelijk in de film! Net als in Mamma Mia! The Movie zien we Oscarwinnares Meryl Streep als Donna, Julie Walters als Rosie en Christine Baranski als Tanya. Amanda Seyfried en Dominic Cooper keren terug als Sophie en Sky, terwijl Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård en Colin Firth opnieuw Sam, Bill en Harry spelen; de drie mogelijke vaders van Sophie. Lily James speelt de rol van de jonge Donna. Alexa Davies (A Brilliant Young Mind) en Jessica Keenan Wynn (Broadway’s Beautiful) nemen de rollen op zich van de jonge Rosie en Tanya. De jonge Sam wordt gespeeld door Jeremy Irvine (War Horse), terwijl de jonge Bill gespeeld wordt door Josh Dylan (Allied) en de jonge Harry gespeeld wordt door Hugh Skinner (Kill Your Friends).

Benny en Björn werken mee aan deze Mamma Mia! film

Benny Andersson en Björn Ulvaeus zorgen weer voor de muziek en de teksten, en ze treden ook op als uitvoerend producenten. Ook Tom Hanks, Rita Wilson, Phyllida Lloyd, Richard Curtis en Nicky Kentish Barnes zijn uitvoerend producenten.

Griekenland here we come! 

Voor Mamma Mia! Here We Go Again keren wij terug naar het magische Griekse eiland Kalokairi. Hier speelde de eerste film zich ook af. Het prachtige eilandje waar Donna haar hotel gevestigd heeft en waar wij sindsdien állemaal naartoe op vakantie willen. 

Deze ABBA-liedjes zitten in de film

Benny Anderson heeft bevestigd dat de nummers Angel Eyes, I Wonder (Departure) en When I Kissed the Teacher sowieso in de nieuwe film voorbij komen. Daarnaast zijn er ook een aantal liedjes vermeldt door de cast. Dit ging om Knowing Me, Knowing You, One of Us, I've Been Waiting For You en The Name of the Game. In de trailer van Mamma Mia 2 zaten de liedjes Dancing Queen, Mamma Mia, I Have a Dream en Fernando. Grote kans dus dat die ook voorbij komen in de film! 

Winnen! 

Wil jij kans maken op 2 kaartjes voor Mamma Mia! 2 Here We Go Again + een Mamma Mia! t-shirt? Ga dan snel naar de Facebookpagina van 100%NL Magazine en doe mee met de winactie! 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Universal.


Gewoon het leukste blad van Nederland