Algemeen

Man sluit zichzelf op in warme auto om te laten zien wat een hond doormaakt

Om te laten zien hoe gevaarlijk het is om een dier in de auto achter te laten in het warme weer, hebben de dierenbescherming en huisdierenkennisplatform Lifestyle for pets een experiment uitgevoerd. Hondencoach Arvid van Putten is voor dit experiment in een warme auto gaan zitten. Na een half uur kwam Arvid al in een kritieke toestand en moest hij onmiddellijk uit de auto.

Voordat het experiment begon, werd Arvid eerst medisch gekeurd. Met een buitentemperatuur van 26 graden werd hij vervolgens opgesloten in de auto. Na tien minuten was het al 37 graden in de auto en na 20 minuten kreeg Arvid al moeite met praten en bewegen. Na een half uur was de temperatuur opgelopen tot 44 graden en kon Arvid niet goed meer ademen en had hij zelfs pijn op de borst dus moest hij gelijk uit de auto.

Volgens de Dierenbescherming zou een hond al na een half uur zijn overleden. Mensen kunnen hun warmte kwijtraken door te zweten, maar honden kunnen hun hitte alleen kwijt via hun bek. Laat je hond dus nooit achter in een warme auto!

Bekijk hier de video van het experiment.

Bron: Lifestyle for pets | Beeld: Lifestyle for pets

Gewoon het leukste blad van Nederland