Wonen & Leven

Throwback: de eerste beelden van Máxima

Op 30 april 2018 is de Argentijnse Máxima alweer 5 jaar koningin der Nederlanden en speciaal hiervoor is er een prachtig boek verschenen, waarin haar leven centraal staat. Hoog tijd om daarom gelijk even terug te blikken op de eerste beelden van Máxima die bij ons in de pers kwamen. 

De eerste bewegende beelden zijn gemaakt in september 1999 door RTL Nieuws. Heel Nederland was destijds razend benieuwd naar de nieuwe liefde van onze kroonprins. Máxima werd gefilmd op een werkdag in New York. Máxima werkte destijds als vicepresident Institutionele Verkoop bij de Deutsche Bank. Begin 2001 was vervolgens het eerste officiele persmoment. Bekijk de video onderaan deze pagina.

Aanbieding prachtig koffietafelboek: Een koningin om van te houden

In het boek Een koningin om van te houden staat het leven van Máxima centraal. Wij volgen haar in haar jaren als koningin, zien haar mooiste creaties en maken kennis met haar favoriete ontwerpen én zien natuurlijk een liefhebbende moeder, echtgenote en schoondochter. 

In het boek komt alles aan bod; haar jeugdjaren, ambities, de liefdes die zij had voordat zij haar prins uit het verre Nederland ontmoette, maar ook de twijfels die zij had over of ze haar vrije leven moest opgeven voor de liefde. Willem Alexander was vanaf zijn jonge jaren opgeleid voor de dag dat hij op de troon zou plaatsnemen, maar in Máxima's dromen was dat nooit voorgekomen. Zij had zich ook nooit kunnen bedenken wat voor tumult er zou ontstaan om het verleden van haar vader en hoe de Nederlandse politiek zou schudden op haar grondvesten. Het resulteerde in een groot offer; haar ouders zouden nooit aanwezig zijn bij een openbare gebeurtenis, bij haar trouwdag en het moment dat zij koningin van Nederland werd. Talloze prachtige, soms niet eerder gepubliceerde foto's omlijsten het verhaal. 

Een prachtig boek wat je sowieso in huis wilt hebben én een kroonjuweel op je koffietafel!

Bestel nu hier het boek voor slechts € 19,95.Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Persgroep. Beeldbron header: ANP
Gewoon het leukste blad van Nederland